https://www.high-endrolex.com/10 В НУЦЗУ відбулося практичне заняття з організації пожежно-профілактичної роботи на территорії заводу "Турбоатом" | Новини | Науково-освітній портал ВУЗів Державної служби України з надзвичайних ситуацій

RSS

Новини навчальних закладів

23.05.2016
НУЦЗУ

В НУЦЗУ відбулося практичне заняття з організації пожежно-профілактичної роботи на территорії заводу "Турбоатом"

У квітні та травні на території Харківського заводу ВАТ «Турбоатом» з курсантами 3-го курсу факультету оперативно-рятувальних сил було проведено практичні заняття. Вони розпочинались у Державній пожежно -рятувальній частині №13 з охорони ВАТ «Турбоатом» та ДП «ХЕМЗ». . Доцент кафедри пожежної профілактики в населених пунктах Коссе Анатолій Григорович та заступник начальника ДПРЧ №13 капітан служби цивільного захисту Бондар Віталій Іванович розповіли курсантам про історичне формування пожежної частини, особливості несення служби в об’єктовій пожежній частині та дали відповіді на всі питання стосовно цієї теми.

Після відвідування ДПРЧ №13 курсанти відправились до ВАТ «Турбоатом». Заняття розпочалося знайомством з начальником відділу цивільного захисту і техногенно-екологічної безпеки підполковником служби цивільного захисту у відставці Підкопаєм Віктором Миколайовичем. Він разом з доцентом Коссе А.Г., нагадавши курсантам про правила безпечного поводження на території підприємства, провели курсантівв до збірно-випробувального цеху №73. Знаходячись на території цеху, наставники поділилися досвідом з майбутніми фахівцями, детально описавши технологічний процес виробництва турбін, звернувши увагу на деталі, які відіграють важливу роль для забезпечення безпечних умов роботи персоналу підприємства. Після відвідування випробувального цеху та захисної споруди (що знаходиться в підземній частині заводу), курсанти були запрошені відвідати музей ВАТ «Турбоатом». Славетну історію, інформацію про сьогодення та перспективи розвитку заводу до відома майбутніх фахівців довела Андріїва Анна Олександрівна, провідний перекладач відділу протокольно-організаційної роботи.

Під час проведення заняття своїми знаннями у сфері даного виробництва поділилися співробітники заводу - провідний інженер Циганенко Володимир Петрович; зварювальник 4-го розряду Хованський Дмитро Миколайович; провідний інженер у сфері цивільного захисту, пожежної та техногенної безпеки Мехович Антоніна Арсентіївна.

В цілому, під час проведення занять курсанти отримали цінний досвід, перейнявши його у більш досвідчених колег та персоналу заводу, отримали необхідні знання та багато нових вражень.Виражаємо вдячність керівництву та персоналу заводу «Турбоатом» за надання можливості проведення практичних занятть.


http://nuczu.edu.ua

Повернутися до списку новин

Календар новин

Ви можете переглянути новини за вибраний рік та місяць.

Відправити

Новини закладів освіти та наукових установ

Виберіть одне з посилань для пере­гля­ду новин від кожного начального за­кладу окремо.

https://www.high-endrolex.com/10