https://www.high-endrolex.com/10 Старший викладач кафедри мовної підготовки НУЦЗУ взяла участь у ІІІ Міжнародній науково-практичній конференції «Етнос, мова та культура: минуле, сьогодення, майбутнє» | Новини | Науково-освітній портал ВУЗів Державної служби України з надзвичайних ситуацій

RSS

Новини навчальних закладів

23.05.2016
НУЦЗУ

Старший викладач кафедри мовної підготовки НУЦЗУ взяла участь у ІІІ Міжнародній науково-практичній конференції «Етнос, мова та культура: минуле, сьогодення, майбутнє»

18–20 травня на базі Львівського державного університету безпеки життєдіяльності й Люблінського католицького університету ім. Івана Павла ІІ (Республіка Польща) за сприяння Хмельницького національного університету й Рівненського обласного інституту післядипломної педагогічної освіти відбулася ІІІ Міжнародна науково-практична конференція «Етнос, мова та культура: минуле, сьогодення, майбутнє».
Конференція проходила у два етапи: перший відбувся на базі Львівського державного університету безпеки життєдіяльності, а другий — на базі Люблінського католицького університету ім. Івана Павла ІІ. У заході взяли участь науковці, науково-педагогічні працівники, аспіранти, здобувачі й магістранти, сферою зацікавлень яких є питання етнічної самоідентифікації та концептуалізації духовних, культурних і соціальних вимірів буття нації в мові. Зокрема, учасниками конференції стали 20 докторів наук із різних регіонів України та відомі мовознавці з Польщі, Словаччини й Австрії.
Під час пленарних і секційних засідань були обговорені актуальні проблеми етнолінгвістики та лінгвокультурології, концепти та константи в мові, теоретичні й прикладні проблеми лінгвістики та перекладу, зіставної семантики й лінгводидактики.
Національний університет цивільного захисту України на конференції представила старший викладач кафедри мовної підготовки Олена Олександрівна Старова, виступивши з доповіддю на тему «Професійний жаргон пожежників у сучасній англійській мові: семантика, способи творення й особливості перекладу».

Кафедра мовної підготовки, прес-служба НУЦЗУ, фото - Олени Старової

 

http://nuczu.edu.ua

Повернутися до списку новин

Календар новин

Ви можете переглянути новини за вибраний рік та місяць.

Відправити

Новини закладів освіти та наукових установ

Виберіть одне з посилань для пере­гля­ду новин від кожного начального за­кладу окремо.

https://www.high-endrolex.com/10