https://www.high-endrolex.com/10 Сімейний день надзвичайних ситуацій - в ефірі місцевих ЗМІ | Новини | Науково-освітній портал ВУЗів Державної служби України з надзвичайних ситуацій

RSS

Новини навчальних закладів

26.05.2016
НУЦЗУ

Сімейний день надзвичайних ситуацій - в ефірі місцевих ЗМІ

В парке Горького прошли праздничные мероприятия, посвященные Дню Европы
Репортаж Аліни Фірсанової, ТРК «Харьковские известия»
Вихідними в парку Горького відсвяткували День Європи. Харків'яни і гості міста у цей день не тільки розважалися, каталися на атракціонах і ласували солодощами, а й навчилися основам цивільного захисту.
Пожежна техніка, спеціальне обладнання, тематичні конкурси і вікторини. Так у парку Горького святкували День Європи. Цьогоріч темою свята була - громадська безпека.

Вольфганг Мессінгер Генеральний консул Федеративної Республіки Німеччина в Донецьку (офіс у Дніпропетровську)

Дуже важливою для України є тема, яка теж важлива в Європі, - це захист і безпека в Європі, а також безпека громадськості. Тому я дуже радий, що з німецького боку ми можемо допомогти Україні. Тим, що ми підтримуємо службу надзвичайних ситуацій.

Святковий захід розпочався з показового виступу рятувальників, які продемонстрували епізод спасіння постраждалих з колеса огляду. Серед альпіністів: українські рятувальники, в тому числі і студенти університету цивільного захисту, та фахівці з Німеччини. Всі вони, за допомогою спеціального спорядження, піднімалися на висоту: 54 і 32 метри. В цей же час, на головній аллеї парку Горького розгорнули чисельні місця для навчання, де рятувальники проводили різноманітні майстер-класи.

Ігор Толкунов начальник кафедри піротехнічної та спеціальної підготовки НУЦЗ України

Например, это действия при возникновении возгорания или же пожаров.Сейчас очень актуально и, в общем-то, необходимо об этом говорить: это действия при обнаружении взрывоопасных предметов. Дальше, это действия в условиях чрезвычайных ситуациях, связанных с радиацией и с химией. Ну и, естественно, это оказание медицинской помощи.

Родзинкою свята стала експозиція у розважальному центрі. Де городяни і гості міста мали змогу побачити всі нагороди Ради Європи, якими володіє Харків.

http://izvestia.kharkov.ua/tv-proekty/hi/2145/1213632.html

Святкові заходи, присвячені Дню Європи, пройшли сьогодні, 21 травня, в Центральному парку культури і відпочинку ім. Горького

Офіційний сайт Харківської міської ради

Цього року святкування Дня Європи проходило під егідою громадської безпеки, тому в парку проводився «Сімейний день надзвичайних ситуацій», який організували Харківська міська рада спільно з Головним управлінням ДСНС в Харківській області та Німецьким товариством міжнародного співробітництва (GIZ).
Крім того, в сімейно-розважальному центрі парку були виставлені для ознайомлення всі чотири нагороди Ради Європи, якими володіє Харків. Також харків'яни і гості міста могли ознайомитися з діяльністю, яку веде Харків в сфері міжнародного співробітництва.
Зі святом - Днем Європи усіх харків'ян від імені міського голови Геннадія Кернеса привітав директор Департаменту міжнародного співробітництва Віктор Рудь. Він зазначив, що зараз питання громадської безпеки дуже важливе для всієї світової спільноти, тому добре, що обидви ці події - День Європи та Сімейний день надзвичайних ситуацій - проходять одночасно.

Віктор Рудь зазначив, що харківська служба рятувальників показує у своїй роботі високий професіоналізм, і подякував усім учасникам заходу й побажав усім гарного дня і доброго настрою.

У святкуванні Дня Європи також взяв участь Генеральний консул Федеративної Республіки Німеччина в Донецьку (офіс в Дніпропетровську) Вольфганг Мессінгер. Він підкреслив, що Німеччина і надалі надаватиме Україні необхідну допомогу в питаннях безпеки. Пан Мессінгер зазначив, що сьогодні співробітники ДСНС показали людям свою роботу, і це було цікаво і пізнавально.

«Кожне місто потрібно розвивати. У Харкова дуже хороший фундамент, у вас дуже багато університетів, розвинені багато напрямків діяльності. У вашому місті живе багато цікавих і розумних людей. Це говорить про те, що у Харкова гарне майбутнє», - зазначив Генеральний консул ФРН.

Перед розважальним центром в парку була встановлена пожежна техніка, рятувальники показували людям пристрої та форму, і відвідувачі парку - дорослі і діти - могли поспостерігати, як це все працює. Діти могли взяти участь в тематичних конкурсах та іграх, а на окремому майданчику можна було побачити вміння собак-рятувальників. На центральній алеї були встановлені стенди з експонатами, що знайомили з діяльністю Національного університету цивільного захисту України, а викладачі та курсанти розповідали бажаючим про навчання в ньому.

http://www.city.kharkov.ua/uk/news/u-kharkovi-vidznachili-den-evropi-31877.html

 

http://nuczu.edu.ua

Повернутися до списку новин

Календар новин

Ви можете переглянути новини за вибраний рік та місяць.

Відправити

Новини закладів освіти та наукових установ

Виберіть одне з посилань для пере­гля­ду новин від кожного начального за­кладу окремо.

https://www.high-endrolex.com/10