https://www.high-endrolex.com/10 Керівництво, науково-педагогічні працівники та курсанти НУЦЗУ взяли участь у заходах з нагоди 71-ї річниці перемоги над нацизмом у Другій світовій війні | Новини | Науково-освітній портал ВУЗів Державної служби України з надзвичайних ситуацій

RSS

Новини навчальних закладів

09.05.2016
НУЦЗУ

Керівництво, науково-педагогічні працівники та курсанти НУЦЗУ взяли участь у заходах з нагоди 71-ї річниці перемоги над нацизмом у Другій світовій війні

9 травня з нагоди 71-ї річниці перемоги над нацизмом у Другій світовій війні вшанувати пам'ять героїв, загиблих заради миру на землі, на Меморіалі Слави та Меморіальному комплексі "Висота маршала І.С. Конєва" зібрались жителі та гості міста. Проректор з персоналу Національного університету цивільного захисту України полковник служби цивільного захисту Вадим Попов, науково-педагогічні працівники та курсанти навчального закладу стали учасниками урочистих церемоній покладання квітів та вшанування учасників Другої світової війни. Віддати данину пам'яті полеглим воїнам прийшли представники керівництва Харківської обласної держадміністрації та міської ради, дипломатичного корпусу, народні депутати, директори департаментів та начальники управлінь міської ради, керівники районних адміністрацій, підприємств міста, представники духовенства, ветерани війни, молодь та харків’яни.
Учасники заходів вшанували пам'ять загиблих хвилиною мовчання. До пам'ятника Скорботної Матері, братських могил та стели на Меморіальному комплексі "Висота маршала І.С. Конєва" були покладені квіти.
Під гімн України на Меморіалі Слави у пам'ять про визволителів міста пролунав триразовий залп. Присутні вшанували пам'ять загиблих хвилиною мовчання. Під музику духового оркестру курсанти військових вишів Харкова пройшли урочистим маршем.
Достойно представив Державну службу України з надзвичайних ситуацій парадний розрахунок Національного університету цивільного захисту України. Після церемонії відслужили поминальний молебень за загиблими.
В Національному університеті цивільного захисту України пройшли заходи з нагоди 71-ї річниці перемоги над нацизмом у Другій світовій війні. Так, 6 травня курсанти 1-го курсу факультету пожежної безпеки навчального закладу несли почесну варту на Воїнській меморіальній дільниці міського кладовища № 2, де відбулася громадська панахида за загиблими. Курсанти факультету цивільного захисту провели роботи з упорядкування місця поховання загиблих воїнів Другої світової війни на міському кладовищі № 7.
7 травня у курсантських підрозділах пройшло державно-правове інформування особового складу з теми «71-а річниця перемоги над нацизмом у Другій світовій війні. Україна – реалії сучасної війни» із запрошенням ветеранів війни та нинішніх захисників Вітчизни. Також у бібліотеках університету продемонстровано виставку творів мистецтва, фотографій та плакатів з історії Другої світової війни, мемуарної та історичної літератури.
9 травня у Харкові також відбулися церемонії покладання квітів до пам'ятника маршалу Жукову та біля пам'ятника Воїну-визволителю на вул. 23 серпня. У День Перемоги в Харківському національному університеті ім. Каразіна для ветеранів провели святкову програму «Заспіваймо, друзі!». Біля оперного театру показали художні фільми про Другу світову війну, а ввечері виступили військові оркестри. Крім того, впродовж дня у Центральному парку культури і відпочинку ім. Горького проходить фестиваль «Вклонімося великим тим рокам».


 

Вікторія Коленко, прес-служба НУЦЗУ, фото – Ігоря Котова, Дарї Ахмадуліної
 

http://nuczu.edu.ua

Повернутися до списку новин

Календар новин

Ви можете переглянути новини за вибраний рік та місяць.

Відправити

Новини закладів освіти та наукових установ

Виберіть одне з посилань для пере­гля­ду новин від кожного начального за­кладу окремо.

https://www.high-endrolex.com/10