https://www.high-endrolex.com/10 Проректор з персоналу, співробітники та курсанти НУЦЗУ стали учасниками міжвідомчої наради керівників силових структур | Новини | Науково-освітній портал ВУЗів Державної служби України з надзвичайних ситуацій

RSS

Новини навчальних закладів

27.04.2016
НУЦЗУ

Проректор з персоналу, співробітники та курсанти НУЦЗУ стали учасниками міжвідомчої наради керівників силових структур

27 квітня у малій залі ГУ ДСНС України у Харківській області відбулася міжвідомча нарада керівників ГУ ДСНС у Харківській області,
ГУ НП в Харківській області, УПП у м. Харків, Східного територіального управління Національної гвардії України, Східного регіонального управління Державної прикордонної служби України, ГУ ДМС у Харківській області.
Серед запрошених – проректор з персоналу Національного університету цивільного захисту України полковник служби цивільного захисту Вадим Попов. А також учасниками заходу стали начальник та викладач курсів рятувальної та спеціальної підготовки Сергій Кулаков і Валентин Сипавін і курсанти 2-го та 3-го курсів факультетів пожежної безпеки, оперативно-рятувальних сил і техногенно-екологічної безпеки.
На теоретичній частині учасники зібрання обговорили питання про заходи щодо підвищення ефективності взаємодії підрозділів ГУ ДСНС у Харківській області, ГУ НП в Харківській області, УПП у м. Харків, Східного територіального управління Національної гвардії України, Східного регіонального управління Державної прикордонної служби України, ГУ ДМС у Харківській області цивільного захисту при виконанні функцій щодо захисту населення і територій від надзвичайних ситуацій, запобігання їх виникненню, ліквідації надзвичайних ситуацій; рятувальної справи; гасіння пожеж; пожежної та техногенної безпеки; діяльності аварійно-рятувальних служб; забезпечення зв’язку між підрозділами; безперешкодного проїзду рятувальних служб; удосконалення взаємодії підрозділів під час огляду місця події тощо. Проректор з персоналу НУЦЗУ Вадим Попов ознайомив присутніх із історичним минулим вищого навчального закладу Державної служби України з надзвичайних ситуацій та його славними традиціями, спеціальностями, за якими сьогодні набувають фаху майбутні рятувальники, наголосив на тісні й співпраці із харківським гарнізоном у підготовці якісних спеціалістів рятувальної справи та при ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій, де беруть участь курсанти університету при стажуванні.
На практичній частині учасники міжвідомчої наради ознайомились із роботою чергової зміни оперативно-координаційного центру Головного управління з питань взаємодії зі службами, оглянули вивід відеокамер з місць масового перебування людей, відвідали приміщення 9-ДПРЧ, спостерігали пожежну та спеціальну техніку і демонстрацію збору особового складу чергового караулу, а також виїзд за тривогою.
Керівники силових структур мали можливість спостерігати демонстрацію навичок рятування людей з 3-го поверху навчальної башти, підйому штурмовою драбиною, проведення бойового розгортання. Кульмінацією практичної частини заходу стала евакуація постраждалих з висоти 60-метрової башти, що відпрацювали курсанти-верхолази Національного університету цивільного захисту України.


Вікторія Коленко, прес-служба НУЦЗУ, фото – ГУ ДСНС України у Харківській області


 

http://nuczu.edu.ua

Повернутися до списку новин

Календар новин

Ви можете переглянути новини за вибраний рік та місяць.

Відправити

Новини закладів освіти та наукових установ

Виберіть одне з посилань для пере­гля­ду новин від кожного начального за­кладу окремо.

https://www.high-endrolex.com/10