https://www.high-endrolex.com/10 Як співробітники та курсанти НУЦЗУ «навчали» майбутніх поліцейських діяти при виникненні надзвичайних ситуацій | Новини | Науково-освітній портал ВУЗів Державної служби України з надзвичайних ситуацій

RSS

Новини навчальних закладів

27.04.2016
НУЦЗУ

Як співробітники та курсанти НУЦЗУ «навчали» майбутніх поліцейських діяти при виникненні надзвичайних ситуацій

26 квітня потужний десант Національного університету цивільного захисту України у складі доцента кафедри пожежної та рятувальної підготовки Антона Чернухи, завідувача та викладача курсів рятувальної та спеціальної підготовки Сергія Кулакова і Валентина Сипавіна, начальника навчальної пожежно-рятувальної частини Дмитра Полковниченка та курсантів факультету оперативно-рятувальних сил взяв участь у проведенні показових навчально-тренінгових занять з безпеки життєдіяльності для науково-педагогічних працівників та курсантів Харківського національного університету внутрішніх справ, де відбулися урочистості з нагоди 30-х роковин аварії на Чорнобильській АЕС. Також у рамках заходу пройшли змагання пожежних команд підрозділів ХНУВС.
Показові заняття від науково-педагогічних працівників та курсантів НУЦЗУ розпочались відразу після урочистої частини заходу. За задумом, умовна пожежа виникла на 3-му поверсі гуртожитку, задимлення розповсюдилось до 6-го поверху. У приміщенні залишились люди, які волали про допомогу. На плац заїхав пожежний автомобіль зі звуковими та світловими сигналами, і рятувальники розпочали дії з порятунку постраждалих. Було розгорнуто рукавні лінії з подачею ствола на гасіння пожежі, встановлено висувну драбину у вікно 3-го поверху, де сталася умовна пожежа. Поданий з вікна струмінь засвідчив, що пожежу було локалізовано, а згодом і ліквідовано. У цей час аварійно-рятувальна група вже прибула до потерпілих на 6-й поверх, яких успішно було евакуйовано за допомогою переправи. Рятувальники встановили круто нахилені перила між будівлею та пожежним автомобілем, за допомогою яких відбувся спуск потерпілих у рятувальному пристрої зі страховкою. Так, умовну пожежу було ліквідовано, а постраждалих успішно евакуйовано.
Після завершення операції з порятунку розпочалися змагання пожежних команд ХНУВС, в яких взяли участь усі факультети Харківського національного університету внутрішніх справ. Під чітким наглядом доцента кафедри пожежної та рятувальної підготовки НУЦЗУ Антона Чернухи, суддівської колегії та курсантів НУЦЗУ, учасники змагань, одягнені у захисний одяг, розмотували два пожежні рукави та подавали ними воду, а також гасили легкозаймисту рідину вогнегасниками. Час, за який було виконано вправи, фіксувався, тож переможцем стала та команда, яка впоралася із завданням найшвидше.
Тож, майбутні поліцейські спостерігали епізоди з евакуації постраждалих з 6-го поверху будівлі внаслідок виникнення пожежі, ліквідацію наслідків пожежі, спеціальну пожежно-рятувальну техніку в дії, а також мали змогу відчути себе справжнім рятувальником, взявши участь у змаганнях з пожежно-прикладного спорту.

 

 

http://univd.edu.ua/news_n/?id_doc_n=1221&lang=uk

 




Вікторія Коленко, прес-служба НУЦЗУ, фото, відео - прес-служба ХНУВС

http://nuczu.edu.ua

Повернутися до списку новин

Календар новин

Ви можете переглянути новини за вибраний рік та місяць.

Відправити

Новини закладів освіти та наукових установ

Виберіть одне з посилань для пере­гля­ду новин від кожного начального за­кладу окремо.

https://www.high-endrolex.com/10