https://www.high-endrolex.com/10 17 квітня – свято людей Героїчної професії | Новини | Науково-освітній портал ВУЗів Державної служби України з надзвичайних ситуацій

RSS

Новини навчальних закладів

12.04.2016
ЧІПБ НУЦЗУ

17 квітня – свято людей Героїчної професії

Професія пожежний – напевно найбільш відповідальна та важлива! Нею оволодівають люди з великою силою волі, які незважаючи ні на що, готові захистити найбільшу цінність нашої Держави – її громадян.
Авторитет вогнеборців-рятувальників, безумовно, високий серед населення. Ці хлопці щомиті готові вступити у двобій із небезпекою, аби врятувати, запобігти чи допомогти!
Черкаський інститут пожежної безпеки імені Героїв Чорнобиля НУЦЗ України – один із кращих навчальних закладів України, який здійснює підготовку фахівців високого класу, серед яких і Герої Чорнобиля Володимир Правик та Віктор Кібенок, чиїми іменами свого часу був названий навчальний заклад.
Викладачі ЧІПБ навчають професійно боротися із вогнем, рятувати людей та ризикуючи власним життям в екстремальних ситуаціях зберігати його. До того ж вихованці цього ВНЗ успішно беруть участь і у ліквідації надзвичайних подій різного рівня. Навчальна пожежно-рятувальна частина інституту знаходиться у бойовому розрахунку міста Черкаси і виїжджає на всі пожежі чи аварії разом з підрозділами Державної служби України з надзвичайних ситуацій. Окрім цього працівники та курсанти інституту беруть участь у різноманітних міжнародних навчаннях.
Враховуючи вагомий внесок працівників пожежної охорони України у справу боротьби з вогняною стихією, захисту життя і здоров’я людей, майна від пожеж та на підтримку ініціативи громадських об’єднань і ДСНС України, Указом Президента України від 11-го жовтня 2013 року № 555/2013 встановлено професійне свято - «День пожежної охорони», яке тепер відзначається щорічно 17-го квітня.
Усі вогнеборці служби порятунку дійсно Герої не лише ДСНС, але й України, які професійно виконують свій громадянський та службовий обов’язок. І найголовніше, кожен із них – щирий патріот своєї Батьківщини, який ніколи не зрадить Присязі на вірність українському народові.
Як згадує колишній очільник ЧІПБ, а нині професор кафедри пожежної тактики та аварійно-рятувальних робіт генерал-майор вн. сл. Микола Шкарабура: «У найбільш складних ситуаціях хлопці-пожежні, з якими я працював пліч-о-пліч на практичній роботі, завжди виявляли високі моральні якості, професіоналізм, мужність і особисту дисципліну. Тепер готуючи молодих рятувальників до роботи в підрозділах ДСНС України, ми, розбираючи різні складні випадки на пожежах, наголошуємо курсантам на згуртованості, злагодженості дій та важливості прийняття правильного рішення, від якого дуже часто залежить життя людей».


 


Сектор зв’язків зі ЗМІ та РГ

http://nuczu.edu.ua

Повернутися до списку новин

Календар новин

Ви можете переглянути новини за вибраний рік та місяць.

Відправити

Новини закладів освіти та наукових установ

Виберіть одне з посилань для пере­гля­ду новин від кожного начального за­кладу окремо.

https://www.high-endrolex.com/10