https://www.high-endrolex.com/10 1 березня курсанти і фахівці НУЦЗУ провели навчально-тренінгові заходи з безпеки життя для школярів і викладачів 36-ої харківської школи. Фото і відео матеріали | Новини | Науково-освітній портал ВУЗів Державної служби України з надзвичайних ситуацій

RSS

Новини навчальних закладів

01.03.2016
НУЦЗУ

1 березня курсанти і фахівці НУЦЗУ провели навчально-тренінгові заходи з безпеки життя для школярів і викладачів 36-ої харківської школи. Фото і відео матеріали

У перший день весни харківські школярі 36-ої середньої школи  набували знань про історію цивільного захисту(оборони) і  навичок поводження при екстремальній ситуаціі, разом із рятувальниками відпрацьовували правила поведінки у задимленому приміщені і при евакуації.
Під час занять діти дізнались про сучасні індивідуальні засоби захисту проти радіаційного, хімічного та біологічного ураження, тренувались разом із курсантами-рятувальниками використовувати прибори радіаційної та хімічної розвідки.
Крім того, школярам була надана можливість  одягнути захисні комплекти і просканувати приміщення актової зали школи на наявність радіоактивного фону. Курсанти НУЦЗУ продемонстрували, як використовувати протигази та респіратори  захисту органів дихання, показали навчальні відеоролики про безпечну поведінку у кризових ситуаціях і   розповсюдили  інформаційні   листівки про безпечну поведінку у побуті.
1 березня  «надзвичайними» гостями  36-ої  харківської школи стали Василь Матухно, викладач кафедри пожежної профілактики в населених пунктах, старший лейтенант служби цивільного захисту, Андрій Бугайов, викладач кафедри піротехнічної та  спеціальної підготовки, підполковник служби цивільного захисту, курсанти 4 курсу факультету цивільного захисту НУЦЗУ Вадим Дерімов та Сергій Євсюков.
Мета проведення Дня цивільного захисту – поглиблення  знань учнів щодо надзвичайних ситуацій, їх типів, причин виникнення.  Захід направлений на формування  у дітей і учнівської молоді культури безпечної поведінки, залучення громадськості до проблем дитячого травматизму, а також  пропаганди здорового,  безпечного способу життя  і підняття авторитету національних екстрених служб.
Довідка.
Всесвітній день цивільної оборони відзначається щороку 1 березня. У 1931 році з ініціативи декількох держав французький генерал медичної служби Жорж Сен-Поль заснував у Парижі «Асоціацію Женевських зон» для створення за допомогою двосторонніх і багатосторонніх угод локальних зон безпеки у всіх країнах. Згодом асоціація була перетворена в Міжнародну організацію цивільної оборони. Днь цивільної оборони, встановлений в 1990 році, відзначається в країнах - членах МОЦО - з метою пропаганди знань про цивільну оборону і підняття престижу національних служб порятунку. День 1 березня обраний не випадково: саме 1 березня набув чинності Статут МОЦО, який схвалили 18 держав.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Лариса Кошеварова
Ігор Котов
Дар’я Ахмадуліна
НУЦЗУ
http://nuczu.edu.ua

Повернутися до списку новин

Календар новин

Ви можете переглянути новини за вибраний рік та місяць.

Відправити

Новини закладів освіти та наукових установ

Виберіть одне з посилань для пере­гля­ду новин від кожного начального за­кладу окремо.

https://www.high-endrolex.com/10