https://www.high-endrolex.com/10 Телеканал «Фора». Двоє курсантів врятували чоловіка від смерті на морозі. Відеорепортаж. | Новини | Науково-освітній портал ВУЗів Державної служби України з надзвичайних ситуацій

RSS

Новини навчальних закладів

23.01.2014
НУЦЗУ

Телеканал «Фора». Двоє курсантів врятували чоловіка від смерті на морозі. Відеорепортаж.

Близько шостої ранку курсанти Сергій та Євген прямували на чергування до пожежно-рятувальної частини. Долаючи міст біля станції "Новоселівка", побачили чоловіка. За температури "мінус 19 градусів" він лежав просто на бетоні.
Обличчя чоловіка було в крові - ймовірно, травмувався при падінні. Сказати нічого не міг, тільки стогнав. Не гаючи часу хлопці стали до рятувальних заходів.
Сергій Шведовченко курсант 4-го курсу НУЦЗУ
Мы сняли с себя свои бушлаты, укутали его, вызвали карету скорой помощи, взяли на руки, стащили в этого моста
Передавши постаждалого до рук медиків, хлопці вирушили у службових справах і 21 січня долучилися до ліквідації двох пожеж. За добу вирішили навідати врятованого в лікарні швидкої та невідкладної допомоги.
Євген Ліпінець курсант 3-го курсу НУЦЗУ
Мы приехали, он был в сознании, ему было трудно говорить. Мы сказали, что мы нашли его. Говорит, он отдыхал с друзьями. Его довели до моста, а дальше он ничего не помнит.
Чоловікові за 40. На безхатченка не схожий. За словами хлопців, особливо ураженими виклядають руки. Медики ж не виключають ампутації.
Євген Ліпінець курсант 3-го курсу НУЦЗУ
Говорят, что будет жить. Может, потеряет конечности. Но это не факт.
За словами медиків, хлопці діяли цілком правильно. Зробити більше було неможливо поза стінами стаціонару. 
Олександр Нащанський лікар-терапевт НУЦЗУ
В данной ситуации, конечно, время играет решающую роль. Пострадавшего нужно согреть, напоить горячим, вызвать скорую помощь. Чем раньше она приедет, тем меньше последствий.
Лише за минулі вихідні на лікарняні ліжка у Харкові потрапили шестеро осіб із діагнозом переохолодження. Що ж до пунктів обігріву, їх встановлять лише температури -20. Марина Дем"янова, Дмитро Чеботарьов. Вісті.

http://nuczu.edu.ua

Повернутися до списку новин

Календар новин

Ви можете переглянути новини за вибраний рік та місяць.

Відправити

Новини закладів освіти та наукових установ

Виберіть одне з посилань для пере­гля­ду новин від кожного начального за­кладу окремо.

https://www.high-endrolex.com/10