https://www.high-endrolex.com/10 Курсанти і студенти НУЦЗУ дбають про безпеку харківських школярів | Новини | Науково-освітній портал ВУЗів Державної служби України з надзвичайних ситуацій

RSS

Новини навчальних закладів

18.01.2014
НУЦЗУ

Курсанти і студенти НУЦЗУ дбають про безпеку харківських школярів

17 січня курсанти і студенти Національного університету цивільного захисту України з метою усунення прогалин у знаннях і дотримання дітей елементарних правил безпечної поведінки провели навчання серед 50-ти учнів старших класів Харківської гімназії № 6 "Маріїнської гімназії».
Сьогодні, як ніколи, актуальним питанням є підготовка підростаючого покоління до самостійного життя в світі, де кількість надзвичайних ситуацій постійно зростає та екологічна ситуація з кожним роком погіршується. Життєво необхідно озброїти дітей знаннями, умінням і розумінням важливості власного життя та здоров'я.
У нашому повсякденному житті небезпека чатує на дітлахів майже на кожному кроці - електропобутові прилади, вільний доступ до піротехнічних засобів, запальничок, небезпечних предметів, хімічних речовин тощо. Як свідчить досвід, дитячих трагедій можна уникнути, якщо навчити підростаюче покоління основам безпечної життєдіяльності. Тому курсанти 3-го курсу факультету пожежної безпеки Національного університету цивільного захисту України Олександр Руснак та Руслан Афансьєв, а також студентка 1-го курсу соціального-психологічного факультету навчального закладу Яна Рогоза провели цілеспрямовану системну роботу в цьому напрямку. Вони розповіли про складну і небезпечну, але водночас благородну професію рятувальника, довели її престижність, затребуваність та актуальність, нагадали про безпеку життєдіяльності внаслідок виникнення будь-якої надзвичайної ситуації. Під час заняття майбутні рятувальники роз’яснили учням основні правила поведінки в побуті, при експлуатації побутових електроприладів, при виникненні пожежі і виявленні розливу ртуті та вибухонебезпечних предметів, користуванні піротехнічними засобами тощо.
У рамках соціальної акції «Абітурієнт 2014» вихованці провідного вищого навчального закладу Державної служби України з надзвичайних ситуацій ознайомили школярів з історичними відомостями про університет, умовами вступу та навчання за різними освітньо-кваліфікаційними рівнями та напрямами, розпорядком дня курсантів тощо.
Під час зустрічей у майбутніх абітурієнтів виникло чимало запитань, на які вони отримали вичерпні відповіді.

Вікторія Коленко, прес-служба НУЦЗУ, фото – Олександра Руснака

 

http://nuczu.edu.ua

Повернутися до списку новин

Календар новин

Ви можете переглянути новини за вибраний рік та місяць.

Відправити

Новини закладів освіти та наукових установ

Виберіть одне з посилань для пере­гля­ду новин від кожного начального за­кладу окремо.

https://www.high-endrolex.com/10