https://www.high-endrolex.com/10 Не залишились байдужими… | Новини | Науково-освітній портал ВУЗів Державної служби України з надзвичайних ситуацій

RSS

Новини навчальних закладів

22.01.2014
НУЦЗУ

Не залишились байдужими…

Подія трапилась 21 січня у передмісті Харкова на залізничній станції «Новоселівка». Саме о 6 ранку того дня курсанти 3-го та 4-го курсу факультету оперативно-рятувальних сил Національного університету цивільного захисту України Євген Ліпінець та Сергій Шведовченко йшли заступати на оперативне чергування до Державної пожежно-рятувальної частини № 4. Перетинаючи залізничні колії, якраз на пішохідному мосту хлопці помітили людину, яка лежала на сходах. Підійшовши до непритомного чоловіка, Сергій та Євген відразу визначили, що людина сильно обморожена, але, на щастя, ще жива. Хлопці спробували підвести чоловіка. Але той не піддавався – він занадто довго перебував на холоді, що одежа на ньому при рухах просто «ламалась». Тоді друзі зняли свої бушлати та укутали бідолаху. Відразу викликали швидку. Як з’ясувалось пізніше, сорокарічний чоловік не пам’ятав, як опинився на сходах пішохідного переходу.
Безсумнівно, чоловік надовго запам’ятає своє друге народження. І в цьому завдячить своїм рятувальникам - курсантам 3-го та 4-го курсу факультету оперативно-рятувальних сил Національного університету цивільного захисту України Євгену Ліпінцю та Сергію Шведовченку.
Наразі чоловік перебуває в опіковому відділенні лікарні швидкої медичної допомоги № 4. І, як зазначили лікарі, у постраждалого сильно обморожені кінцівки ніг та рук. Кінцівки ніг відійшли, а за кінцівки рук борються лікарі. Наразі стан постраждалого стабільний. Він ще деякий час перебуватиме у лікарні.
Сьогодні хлопці відвідали свого підопічного. Курсанти з’ясували адресу, де мешкає чоловік, та зателефонували його рідним.
Сергій і Євген вчинили як справжні рятувальники. Вони не могли повестись інакше.

Вікторія Коленко, прес-служба НУЦЗУ, фото – Ігоря Котова

 

http://nuczu.edu.ua

Повернутися до списку новин

Календар новин

Ви можете переглянути новини за вибраний рік та місяць.

Відправити

Новини закладів освіти та наукових установ

Виберіть одне з посилань для пере­гля­ду новин від кожного начального за­кладу окремо.

https://www.high-endrolex.com/10