https://www.high-endrolex.com/10 Науково-освітній портал ВУЗів Державної служби України з надзвичайних ситуацій - :: Версія для друку

 18.05.2024

Науково-освітній портал навчальних закладів Державної служби України з надзвичайних ситуацій
http://www.edu-mns.org.ua

RSS

Новини навчальних закладів

23.01.2014
НУЦЗУ

Телеканал «Фора». Двоє курсантів врятували чоловіка від смерті на морозі. Відеорепортаж.

Близько шостої ранку курсанти Сергій та Євген прямували на чергування до пожежно-рятувальної частини. Долаючи міст біля станції "Новоселівка", побачили чоловіка. За температури "мінус 19 градусів" він лежав просто на бетоні.
Обличчя чоловіка було в крові - ймовірно, травмувався при падінні. Сказати нічого не міг, тільки стогнав. Не гаючи часу хлопці стали до рятувальних заходів.
Сергій Шведовченко курсант 4-го курсу НУЦЗУ
Мы сняли с себя свои бушлаты, укутали его, вызвали карету скорой помощи, взяли на руки, стащили в этого моста
Передавши постаждалого до рук медиків, хлопці вирушили у службових справах і 21 січня долучилися до ліквідації двох пожеж. За добу вирішили навідати врятованого в лікарні швидкої та невідкладної допомоги.
Євген Ліпінець курсант 3-го курсу НУЦЗУ
Мы приехали, он был в сознании, ему было трудно говорить. Мы сказали, что мы нашли его. Говорит, он отдыхал с друзьями. Его довели до моста, а дальше он ничего не помнит.
Чоловікові за 40. На безхатченка не схожий. За словами хлопців, особливо ураженими виклядають руки. Медики ж не виключають ампутації.
Євген Ліпінець курсант 3-го курсу НУЦЗУ
Говорят, что будет жить. Может, потеряет конечности. Но это не факт.
За словами медиків, хлопці діяли цілком правильно. Зробити більше було неможливо поза стінами стаціонару. 
Олександр Нащанський лікар-терапевт НУЦЗУ
В данной ситуации, конечно, время играет решающую роль. Пострадавшего нужно согреть, напоить горячим, вызвать скорую помощь. Чем раньше она приедет, тем меньше последствий.
Лише за минулі вихідні на лікарняні ліжка у Харкові потрапили шестеро осіб із діагнозом переохолодження. Що ж до пунктів обігріву, їх встановлять лише температури -20. Марина Дем"янова, Дмитро Чеботарьов. Вісті.

http://nuczu.edu.ua

Повернутися до списку новин


© 2004-2024 EDU-MNS.org.ua
https://www.high-endrolex.com/10