https://www.high-endrolex.com/10 Співпраця заради безпеки життя | Новини | Науково-освітній портал ВУЗів Державної служби України з надзвичайних ситуацій

RSS

Новини навчальних закладів

22.01.2014
НУЦЗУ

Співпраця заради безпеки життя

За ініціативи та підтримки сектора зв’язків із засобами масової інформації та роботи з громадськістю НУЦЗУ у межах акції Університету «Зробимо життя безпечним разом із НУЦЗУ» майбутні спеціалісти та магістри з охорони праці на чолі із куратором груп Шароватовою О.П. здійснили маленьку подорож у країну Безпеки для маленьких слухачів відділення комплексної реабілітації та протезно-ортопедичної допомоги дітям Українського науково-дослідного інституту протезування, протезобудування та відновлення працездатності.

Оскільки знання з питань безпеки людина повинна отримувати на усіх, починаючи з дошкільного, етапах свого життя, зустріч студентів з дітьми, що мають особливі потреби, була зорієнтована на формування у них елементарного рівня знань і умінь для безпечного перебування в навколишньому середовищі, ознайомлення з нормами поведінки у надзвичайних ситуаціях і запобігання пожежам від дитячих пустощів з вогнем. 

Змістом зустрічі студентів Університету з аудиторією малечі, що має вроджені ортопедичні патології, ампутаційні і вроджені дефекти кінцівок, захворювання опорно-рухового апарата, у т.ч. ДЦП, стали конкурси на відгадування загадок про вогонь та сірники, розфарбовування тематичних малюнків, складання пожежної бригади, а також маленькі спроби конструювання із картону пожежно-рятувальних машин із символікою Національного університету цивільного захисту України.

Серед щоденних процедур, лікувальної гімнастики та специфічних занять з набуття навичок користування ортезами, протезами, корсетами та допоміжними засобами побутової реабілітації студенти 5-го курсу спеціальності «Охорона праці», створивши подорож країною Безпеки, врешті-решт перетворили малечу на юних моделістів–конструкторів техніки, залучивши до цієї непростої справи декого з батьків та персонал відділення Інституту.

Час, проведений з аудиторією, яка має не просто пам’ятати, що «Сірники дітям - не забавка» та «При пожежі телефонувати 101», а має знати як, маючи рухові обмеження, покинути приміщення при розповсюдженні вогню, став не лише маленькою складовою великої акції, а й яскравим моментом, що торкається глибин Душі, коли усвідомлюєш реалії нашого життя, в якому є ті, хто, на жаль, ніколи не зможе бігти, розмахувати руками чи тримати ножиці. 

Глибокий погляд студентів на дітлахів, які радіють звичайному спілкуванню, красномовно засвідчував думки про необхідність здорового способу життя та надзвичайну ступінь відповідальності батьківства, особливо тих родин, що мають дитину з особливими потребами.

Тож, чекаємо на завершення моделі пожежно-рятувальної машини із символікою НУЦЗУ у виконанні пацієнтів відділення комплексної реабілітації та протезно-ортопедичної допомоги дітям УкрНДІпротезування, що виконується у межах акції «Зробимо життя безпечним разом із НУЦЗУ».

Олена Шароватова,

студенти 5-го курсу спеціальності «Охорона праці»,

кафедра Охорони праці та техногенно-екологічної безпеки

http://nuczu.edu.ua

Повернутися до списку новин

Календар новин

Ви можете переглянути новини за вибраний рік та місяць.

Відправити

Новини закладів освіти та наукових установ

Виберіть одне з посилань для пере­гля­ду новин від кожного начального за­кладу окремо.

https://www.high-endrolex.com/10