https://www.high-endrolex.com/10 Подвійне свято Вищого професійного училища Львівського державного університету безпеки життєдіяльності | Новини | Науково-освітній портал ВУЗів Державної служби України з надзвичайних ситуацій

RSS

Новини навчальних закладів

03.09.2013
ВПУ ЛДУ БЖД

Подвійне свято Вищого професійного училища Львівського державного університету безпеки життєдіяльності

           

1 вересня 2013 року, яким його запам’ятають більше двохсот родин юнаків та дівчат?  Ставши курсантами і студентами Вищого професійного училища Львівського державного університету безпеки життєдіяльності (м. Вінниця), ліцеїстами Ліцею цивільного захисту  Львівського державного університету безпеки життєдіяльності вони вибрали для себе одну з почесних професій на планеті – професію рятівника.

День знань поєднався  ще з одним святом – прийняттям Присяги та Клятвою ліцеїстів першокурсників. У своєму поєднанні, він став ще величнішим, більш радісним та значимим. В урочистостях взяли участь Директор Департаменту персоналу Державної службиУкраїни з надзвичайних ситуацій, генерал-майор служби цивільного захисту Євсюков Олександр Петрович, проректор ЛДУ БЖД із стратегічного планування і контролю полковник служби цивільного захисту Ратушний Роман Тадейович,  проректор по роботі з персоналом полковник служби цивільного захисту Павлюк Юрій Емільович полковник служби цивільного захисту, заступник міського голови Коровій Валерій Вікторович, начальник управління цивільного захисту Вінницької облдержадміністрації Вовченко Сергій Дмитрович, начальник Управління державної служби України з надзвичайних ситуацій у Вінницькій області депутат обласної ради, полковник служби цивільного захисту Шевчук Руслан Богданович, заступник директора департаменту освіти і науки Вінницької обласної державної адміністрації Бачинський Валерій Григорович, начальник навчально-методичного центру цивільного захисту та безпеки життєдіяльності Вінницької області Чухрій Юрій Володимирович, директор вищого училища міліції Андрусишин Микола Олександрович, заступник голови міської організації „Союз Чорнобиль України”, ветеран училища полковник внутрішньої служби у відставці Ястремський Михайло Микитович, настоятель храму Олександра Невського отець Віктор. Ветерани училища, батьки та рідні курсантів, студентів, ліцеїстів. 

Наступила довгоочікувана, хвилююча мить. Юнаки та дівчата склали Присягу курсанта, Клятву ліцеїста та студента бути вірними українському народові, клятву бути достойними батьків, які з честю виконали свій обов’язок. Ця мить закарбується в серці та пам’яті  кожного з них. Отець Віктор благословив всіх присутніх.

Директор департаменту персоналу генерал-майор служби цивільного захисту Євсюков О. П. від імені голови Державної Служби України з надзвичайних ситуацій генерал – полковника служби цивільного захисту Болотських Михайла Васильовича привітав усіх присутніх із святом. Він зазначив, що початок нового навчального року – це свято, яке ніколи не втрачає своєї актуальності, яскравого колориту та хвилюючої атмосфери. Це свято всіх, хто навчає і навчається, хто щодня працює над удосконаленням своїх теоретичних знань та практичних навичок.

Відповідальність, наполегливість і творчий підхід до процесу опанування знаннями сприятимуть досягненню майбутніми рятувальниками необхідного професійного рівня підготовки, а згодом допоможуть стати справжніми майстрами своєї справи, реалізувати девіз ДСНС України: «Запобігти. Врятувати. Допомогти».

Побажав всім, а особливо першокурсникам, успіху на цьому відповідальному шляху до професійної досконалості, утвердження себе в професії рятувальника, продовжувати кращі традиції служби цивільного захисту.

Далі проректор по роботі з персоналом полковник служби цивільного захисту Юрій Павлюк передав вітання усім присутнім від ректора Львівського державного університету безпеки життєдіяльності Михайла Козяра.

З вітальними словами звертались до присутніх гості. Звичайно, як буває на святі вручали подарунки. Для ряду осіб начальницького свято співпало з днем отримання чергового спеціального звання, яке вручив директор департаменту персоналу генерал-майор служби цивільного захисту Євсюков Олександр Петрович.  Особливої теплоти від материнської любові та доброти були слова матері курсанта Наталії Йосипівни Стадник, яка звертаючись до присутніх та першокурсників ледь стримувала сльози радості.

Проректор університету – начальник училища полковник служби цивільного захисту Микола Григорович Говорущак у своєму виступі привітав присутніх зі святом. Наголосив на тому, що у якості курсантів, учнів та ліцеїстів Ви переступите  поріг училища, яке стане для вас Альма матір’ю. Що обрали нелегку, вкрай небезпечну, але таку необхідну професію, яка завжди була і залишається почесною. Вона покликана вирішувати не легку, але благородну задачу – захищати людей і народне добро від пожеж та інших надзвичайних ситуацій. А також побажав бути витриманими та послідовними в опануванні нових знань, стати справжніми фахівцями обраної справи, фізично загартованими, зрости духовно. Здоров’я і щастя, творчих злетів, натхнення та успіхів у навчанні!

Окрасою свята став святковий концерт учасників художньої самодіяльності училища. Мелодію українських пісень змінив урочистий марш курсантів, студентів та ліцеїстів. А стройові кроки розпочали відлік нового, до цього не знайомого життя.



http://nuczu.edu.ua

Повернутися до списку новин

Календар новин

Ви можете переглянути новини за вибраний рік та місяць.

Відправити

Новини закладів освіти та наукових установ

Виберіть одне з посилань для пере­гля­ду новин від кожного начального за­кладу окремо.

https://www.high-endrolex.com/10