https://www.high-endrolex.com/10 Не залишився осторонь…. | Новини | Науково-освітній портал ВУЗів Державної служби України з надзвичайних ситуацій

RSS

Новини навчальних закладів

02.09.2013
НУЦЗУ

Не залишився осторонь….

Подія сталася 13 серпня об 11 ранку в селищі Савинці Харківської області. Того дня студент 5-го курсу факультету техногенно-екологічної безпеки Національного університету цивільного захисту України Максим Талалай, перебуваючи у канікулярній відпустці у рідному селі, допомагав своїй бабусі викопувати картоплю на городі. Аж раптом побачив, як зайнялася сусідська стріха. Спочатку вогонь вирував лише на прибудові, потім перекинувся на житлове помешкання. Викликавши пожежних, не гаючи часу, Максим кинувся на допомогу сусідам-пенсіонерам. «Відразу пригадав усе, що вивчав в університеті, – ділиться пережитим майбутній рятувальник. – Зокрема, як поводитись в надзвичайній ситуації». Миттю виніс із прибудови газовий балон. Потім узяв палицю й обірвав провід, що з’єднував прибудову із загальною мережею. Сусіди, жінка й чоловік похилого віку, були у паніці. Усі, хто опинився поруч, заливали вогонь водою, але цього було недостатньо: стара хата почала горіти миттєво. Максим до приїзду пожежних як міг боровся з вогнем, виносив особисті речі погорільців. Загасити пожежу, що охопила повністю прибудову, своїми силами було неможливо. Це зробили пожежні.
Безмежно вдячні своєму рятівникові сусіди-пенсіонери: не розгубився, проявив рішучість та відважність, продемонстрував добру підготовку та відмінні організаторські здібності. У листі до керівництва Національного університету цивільного захисту України, де навчається студент Максим Талалай, Ніна Михайлівна зазначила, що далеко не кожний із сучасної молоді спроможний на такий вчинок. Максима знають з дитинства – скромний, сором’язливий, а от вчився – «не дуже». Та взнаки далося навчання в університеті - хлопець зміг так чітко і своєчасно організувати дорослих, ніхто навіть і подумати не міг. «Не розгубився, не злякався, ризикуючи власним життям, до приїзду пожежних не дав розповсюдитись вогню, організував злагоджені дії сусідів при гасінні пожежі, врятував наше майно», – пише у своєму листі Ніна Обозна.
Такий він, Максим, порядний і благородний, відчайдушний і сміливий. Майбутній рятувальник не міг залишитись осторонь – це його покликання.

Вікторія Коленко, прес-служба НУЦЗУ, фото – Ігоря Котова.


 

http://nuczu.edu.ua

Повернутися до списку новин

Календар новин

Ви можете переглянути новини за вибраний рік та місяць.

Відправити

Новини закладів освіти та наукових установ

Виберіть одне з посилань для пере­гля­ду новин від кожного начального за­кладу окремо.

https://www.high-endrolex.com/10