https://www.high-endrolex.com/10 Духовий оркестр та курсанти НУЦЗУ стали учасниками І міжнародного фестивалю оркестрів «Харків – місто воїнської слави» | Новини | Науково-освітній портал ВУЗів Державної служби України з надзвичайних ситуацій

RSS

Новини навчальних закладів

24.08.2013
НУЦЗУ

Духовий оркестр та курсанти НУЦЗУ стали учасниками І міжнародного фестивалю оркестрів «Харків – місто воїнської слави»

23 серпня у День міста духовий оркестр та курсанти Національного університету цивільного захисту України гідно представили Державну службу України з надзвичайних ситуацій на І міжнародному фестивалі оркестрів «Харків – місто воїнської слави», що відбувся у Першій столиці з нагоди 70-річчя визволення міста від німецько-фашистських загарбників. Почесним гостем свята став Президент України Віктор Янукович. Глава держави вітав ветеранів, харків’ян та гостей міста зі святом, відзначив необхідність шанобливого ставлення до подвигу загиблих в роки Великої Вітчизняної війни та формування відповідальної політики національної пам'яті, бажав ветеранам міцного здоров’я, закликав громадськість гідно вшанувати величний подвиг визволителів та берегти традиції старших поколінь.
Парадний розрахунок та духовий оркестр університету пройшов головною площею міста, чеканячи крок, з виконанням стройової пісні. Курсанти виконали «Марш прощания славянки». Міцний потенціал та відмінний стройовий вишкіл продемонстрували курсанти 2-их та 4-их курсів факультетів соціально-психологічного, оперативно-рятувальних сил, пожежної безпеки та цивільного захисту у День звільнення Харкова від німецьких загарбників. Кожний з обраних вихованців навчального закладу відчув особисту причетність до урочистого свята та відповідальність.
Перший міжнародний фестиваль оркестрів «Харків – місто воїнської слави» зібрав майже 10 оркестрів з України, Англії, Молдови, Росії та Туреччини, а також шість оркестрів із Харкова. Серед них – духовий оркестр Національного університету цивільного захисту України.
Цього дня тисячі ветеранів та харків’ян стали глядачами наймасштабнішого за останні роки параду. При відборі учасників пріоритет було надано військовим оркестрам, тому всі музиканти виступали у формі.
Після урочистого проходження для присутніх виступили танцювальні та вокальні колективи міста, а також запрошені майстри естради. Закінчилося свято яскравим фейєрверком.
Безпосередній учасник урочистостей фотокор Ігор Котов пропонує переглянути його світлини з місця події.

Вікторія Коленко. прес-служба НУЦЗУ, фото – Ігоря Котова
 

http://nuczu.edu.ua

Повернутися до списку новин

Календар новин

Ви можете переглянути новини за вибраний рік та місяць.

Відправити

Новини закладів освіти та наукових установ

Виберіть одне з посилань для пере­гля­ду новин від кожного начального за­кладу окремо.

https://www.high-endrolex.com/10