https://www.high-endrolex.com/10 Проблемам техногенної безпеки потрібно приділяти більше уваги | Новини | Науково-освітній портал ВУЗів Державної служби України з надзвичайних ситуацій

RSS

Новини навчальних закладів

14.05.2011
ЛДУ БЖД

Проблемам техногенної безпеки потрібно приділяти більше уваги


У Львівському державному університеті безпеки життєдіяльності завершилась ІІ Міжнародна науково-практична конференція «Техногенна безпека: теорія, практика, інновації». Участь у ній брали близько 150 фахівців та вчених, виробників протипожежної продукції з різних країн, які займаються питаннями техногенної безпеки.
Проректор з науково-дослідної роботи Василь Ковалишин розповів, що метою конференції є вирішення проблем техногенної безпеки об’єктів життєзабезпечення, а також розробки та застосування передових наукових досягнень у галузі техногенно-екологічної безпеки. Подальшого розвитку набувають міжнародні зв’язки у галузі безпеки життєдіяльності. Разом з тим, доводиться констатувати, що ситуація щодо рівня захищеності об’єктів та населених пунктів вимагає вдосконалення та потребує постійної уваги як з боку нашої держави, так і інших держав.
Учасники заслухали і обговорили доповіді з проблем підвищення рівня інформованості населення щодо захищеності об’єктів та населених пунктів, організації та порядку проведення аварійно-рятувальних робіт, захисту населення, територій та об’єктів від надзвичайних ситуацій, моделювання явищ техногенного та природного характеру та технологій їх ліквідації, розробки державних заходів у галузі цивільного захисту та пожежної безпеки на основі правового виховання та розробки методики розвитку сучасного інформаційного мислення, формування моральних та психологічних рис офіцера пожежно-рятувальної служби.
В цілому на конференції було представлено 11 навчальних закладів, а саме: Український науково-дослідний інститут пожежної безпеки МНС України, Державний НДІ гірничорятувальної справи та пожежної безпеки «Респіратор», Університет цивільного захисту України, Львівський державний університет безпеки життєдіяльності, Академія пожежної безпеки ім. Героїв Чорнобиля, Фізико-механічний інститут НАН України ім. Г.В. Карпенка, Національний університет “Львівська політехніка”, Дніпродзержинський державний технічний університет, Дніпропетровський національний університет транспорту ім. академіка В. Лазаряна, Національний аерокосмічний університет ім. М.Є. Жуковського «ХАІ», фірма "Егерія" (Польща), Головне управління МНС України у Львівській області, підприємство протипожежного обладнання "Пірена", ТОВ "Компанія ТІТАЛ".
Учасники конференції відзначили, що за останні роки активізувалась робота в напрямку формування нових концептуальних підходів щодо розробки, дослідження, випробування та впровадження у практичне застосування нових вогнезахисних покриттів, інноваційних проектів з проблем інформатизації задач у підрозділах з метою забезпечення безпеки життєдіяльності, методів математичного моделювання процесів та об’єктів.
Учасники конференції рекомендують зосередити основні зусилля на таких проблемах: Приведення та внесення змін до законодавчих актів України у частині запровадження ліцензування та державної експертизи щодо додержання вимог техногенної безпеки у сфері цивільного захисту; Професорсько-викладацькому складу вищих навчальних закладів України періодично проводити наукові семінари та круглі столи, присвячені проблемам прогнозування, попередження та методам ліквідації надзвичайних ситуацій техногенного походження; Науково-педагогічним працівникам ВУЗів використовувати матеріали конференції у навчально-виховному процесі з метою формування знань у сфері техногенної безпеки; Налагодити партнерські стосунки та обмін досвідом науково-педагогічних працівників вищих навчальних закладів з урядовим органом нагляду та контролю за техногенною та пожежною безпекою в державі; Вдосконалювати й впроваджувати інженерно-технічні, управлінські та організаційно-правові рішення щодо застосування локальних систем раннього виявлення надзвичайних ситуацій на потенційно-небезпечних об’єктах.



Прес-служба ЛДУ БЖД МНС

http://nuczu.edu.ua

Повернутися до списку новин

Календар новин

Ви можете переглянути новини за вибраний рік та місяць.

Відправити

Новини закладів освіти та наукових установ

Виберіть одне з посилань для пере­гля­ду новин від кожного начального за­кладу окремо.

https://www.high-endrolex.com/10