https://www.high-endrolex.com/10 Учасники Міжнародної конференції поклали квіти до пам’ятника Героям-ліквідаторам аварії на ЧАЕС | Новини | Науково-освітній портал ВУЗів Державної служби України з надзвичайних ситуацій

RSS

Новини навчальних закладів

12.05.2011
ЛДУ БЖД

Учасники Міжнародної конференції поклали квіти до пам’ятника Героям-ліквідаторам аварії на ЧАЕС

Учасники Міжнародної науково-практичної конференції «Техногенна безпека: теорія, практика, інновації» поклали квіти до пам’ятника Героям-ліквідаторам аварії на ЧАЕС, який зведений на території львівського державного університету безпеки життєдіяльності. Його відкриття відбулося 26 квітня, до 25-річниці Чорнобильської катастрофи. Як зазначив ректор цього навчального закладу Михайло Козяр, авторами пам’ятного знаку є молоді скульптори Василь Заляско та Віталій Люта, архітектором – Людмила Глуховецька, ковалем - Микола Атаманчук.
Серед перших, хто вступив у двобій зі стихією в ті дні був і загін курсантів-добровольців тоді Львівського пожежно-технічного училища, а нині Львівського державного університету безпеки життєдіяльності у складі: Олександра Свентицького , Івана Блашка, Юрія Колачука, Олександра Дремлюги, Василя Ільюка, Сергія Климчука, Миколи Придіуса, Юрія Сауляка, Віктора Авраменка на чолі з командиром, нині полковником у відставці Михайлом Судніциним. Вони на 150-метровій висоті, над розверзнутим кратером четвертого реактора, вершили одну з найскладніших операцій з ліквідації наслідків Чорнобильської аварії.
Серед багатьох тисяч ліквідаторів аварії на ЧАЕС є нинішні працівники та ветерани університету: Олександр Гаврилко, Ігор Іванейко, Артур Лебідь, Андрій Харчук, Орест Юренц, Анатолій Антонюк, В’ячеслав Кошеленко та нині покійні Богдан Грицай та Іван Біленко. Саме завдяки мужності таких людей вдалося приборкати ядерну стихію на Чорнобильській АЕС, на їх прикладі в університеті виховують моледе покоління рятувальників.


 

http://nuczu.edu.ua

Повернутися до списку новин

Календар новин

Ви можете переглянути новини за вибраний рік та місяць.

Відправити

Новини закладів освіти та наукових установ

Виберіть одне з посилань для пере­гля­ду новин від кожного начального за­кладу окремо.

https://www.high-endrolex.com/10