https://www.high-endrolex.com/10 Провідні науковці та фахівці з України та інших країн обговорюють питання техногенної безпеки | Новини | Науково-освітній портал ВУЗів Державної служби України з надзвичайних ситуацій

RSS

Новини навчальних закладів

12.05.2011
ЛДУ БЖД

Провідні науковці та фахівці з України та інших країн обговорюють питання техногенної безпеки

 У Львівському державному університеті безпеки життєдіяльності розпочала свою роботу ІІ Міжнародна науково-практична конференція «Техногенна безпека: теорія, практика, інновації». Участь у ній беруть провідні фахівці та вчені, виробники протипожежної продукції з різних країн, які займаються питаннями техногенної безпеки. 
 Вітаючи гостей, ректор університету Михайло Козяр зазначив, що тематика доповідей учасників актуальна сьогодні. «Кількість населення на землі за останнє століття зросло до 7 млрд. Так званні країни «золотого мільярда» використовують левову частку природних ресурсів, тотальна глобалізація призводить до збільшення техногенного навантаження на довкілля. Головна мета нашого навчального закладу, Міністерства – здійснювати заходи, які мінімізують це навантаження, працюють на профілактику та попередження», - додав М.Козяр. 
В межах реформування державної політики у сфері цивільного захисту у Львівському державному університеті безпеки життєдіяльності проведена відповідна реорганізація. Внаслідок злиття 4 факультетів у складі навчального закладу створено Інститут пожежної та техногенної безпеки й Інститут цивільного захисту. Мета змін - якісна підготовка фахівців у сфері безпеки людини, забезпечення держави відповідними науковими кадрами, інтеграція у світові системи гарантування безпеки з урахування останніх світових тенденцій щодо техногенного навантаження.
Конференція проходитиме два дні та розбита на 5 секцій: І секція - управлінсько-правові та організаційні аспекти функціонування і діяльності підрозділів МНС України; ІІ секція - стан та шляхи забезпечення техногенної безпеки природних, еколого-геофізичних (пов’язаних із зсувами, зміною форм ландшафтів, зміною русел рік, вирубкою лісів) та виробничих процесів на об’єктах гірничої, будівельної, хімічної, аграрної, енергетичної та інших галузей; ІІІ секція - вплив параметрів технологічних процесів на техногенну безпеку об’єктів енергетичної, гірничої, хімічної, будівельної та інших галузей; IV секція - вплив параметрів технологічних процесів на техногенну безпеку об’єктів енергетичної, гірничої, хімічної, будівельної та інших галузей; V секція - засоби та методи оцінки і підвищення вогнестійкості будівельних матеріалів, конструкцій та об’єктів різного призначення.



Прес-служба ЛДУ БЖД

http://nuczu.edu.ua

Повернутися до списку новин

Календар новин

Ви можете переглянути новини за вибраний рік та місяць.

Відправити

Новини закладів освіти та наукових установ

Виберіть одне з посилань для пере­гля­ду новин від кожного начального за­кладу окремо.

https://www.high-endrolex.com/10