https://www.high-endrolex.com/10 Якість питної води – актуальна проблема сьогодення | Новини | Науково-освітній портал ВУЗів Державної служби України з надзвичайних ситуацій

RSS

Новини навчальних закладів

12.05.2011
ЧІПБ НУЦЗУ

Якість питної води – актуальна проблема сьогодення

    Кандидат хімічних наук, доцент кафедри хімії та процесів горіння факультету пожежно-рятувальної діяльності Академії пожежної безпеки імені Героїв Чорнобиля МНС України (м. Черкаси) Тетяна Магльована стала переможцем Всеукраїнського конкурсу патентів «Винахід – 2010», який проводила Державна служба інтелектуальної власності України, у номінації «Здорове, безпечне, достойне життя».
    Патент, який представила Тетяна Магльована на конкурс, був отриманий нею у 2008 році у співавторстві з Анатолієм Трохимчуком (професор Київського національного університету імені Тараса Шевченка), Ганною Барановою (кандидат хімічних наук, директор Науково-технологічного центру «Укрводбезпека») та Тарасом Нижником (кандидат хімічних наук, працівник НТЦ «Укрводбезпека») на винахід «Спосіб визначення концентрації полігексаметиленгуанідину у воді та набір для цього способу».
    В Україні протягом останніх років проводилися розробки нової технології очистки та знезараження питної води на водопровідних станціях без використання хлору та із значним зменшенням кількості використання різного роду коагулянтів. Нова технологія базується на використанні реагенту «Акватон», діючою речовиною якого є полігексаметиленгуанідин хлорид. При цьому у питній воді не утворюються побічні токсичні сполуки, знижується до безпечного рівня концентрація алюмінію, і її якість стає відповідною до вимог національного та міжнародного стандартів. Нова технологія є економічною, органічно вписується в технологічні схеми та очисні споруди діючих водопровідних станцій, не потребуючи їх значної реконструкції.

 


 

Сектор ЗГ та ЗМІ АПБ
 

http://nuczu.edu.ua

Повернутися до списку новин

Календар новин

Ви можете переглянути новини за вибраний рік та місяць.

Відправити

Новини закладів освіти та наукових установ

Виберіть одне з посилань для пере­гля­ду новин від кожного начального за­кладу окремо.

https://www.high-endrolex.com/10