https://www.high-endrolex.com/10 Кращими за гори бувають тільки гори! | Новини | Науково-освітній портал ВУЗів Державної служби України з надзвичайних ситуацій

RSS

Новини навчальних закладів

05.05.2011
ЧІПБ НУЦЗУ

Кращими за гори бувають тільки гори!

    Старший викладач кафедри техніки факультету пожежно-рятувальної діяльності Академії пожежної безпеки імені Героїв Чорнобиля МНС України (м. Черкаси) майор служби цивільного захисту Павло Кучер та курсант 2 курсу цього ж факультету, заступник командира 28 навчального взводу, сержант служби цивільного захисту Олексій Дудник взяли участь у навчально-тренувальному зборі з альпінізму, який проводила Черкаська обласна федерація альпінізму і скелелазіння з 24 квітня по 2 травня на Фороському канті АР Крим.
    У програму збору увійшли теоретичні та практичні заняття щодо використання альпіністського спорядження, дотримання правил безпеки при роботі у гірській місцевості та відпрацювання методики проведення пошуково-рятувальних робіт у горах. Також скелелази здійснили два сходження, під час яких мали змогу не тільки закріпити на практиці теоретичні знання, а й реально відчути важливість відповідального ставлення до дотримання правил роботи у горах.
    На відміну від решти учасників збору, більшість з яких – студенти вищих навчальних закладів та школярі загальноосвітніх шкіл Черкащини, рятувальники з АПБ не займаються альпінізмом та скелелазінням професійно, проте набутий у справжніх горах досвід вважають неоціненним, адже на факультеті пожежно-рятувальної діяльності АПБ курсанти та студенти у рамках дисципліни «Організація аварійно-рятувальних робіт» вивчають тему «Організація та тактика ведення пошуково-рятувальних робіт у горах».

На фото: учасники збору; сходження здійснює Павло Кучер.


 

Факультет пожежно-рятувальної діяльності АПБ
 

http://nuczu.edu.ua

Повернутися до списку новин

Календар новин

Ви можете переглянути новини за вибраний рік та місяць.

Відправити

Новини закладів освіти та наукових установ

Виберіть одне з посилань для пере­гля­ду новин від кожного начального за­кладу окремо.

https://www.high-endrolex.com/10