https://www.high-endrolex.com/10 16-го квітня в академії пожежної безпеки відбудеться день відкритих дверей | Новини | Науково-освітній портал ВУЗів Державної служби України з надзвичайних ситуацій

RSS

Новини навчальних закладів

13.04.2011
ЧІПБ НУЦЗУ

16-го квітня в академії пожежної безпеки відбудеться день відкритих дверей

    Не тільки бути сильними, мужніми і витривалими пожежниками-рятувальниками, щоб захищати Батьківщину від вогню, стихійних лих та інших надзвичайних ситуацій, навчають курсантів та студентів в Академії пожежної безпеки імені Героїв Чорнобиля МНС України (розташована у Черкасах по вулиці Онопрієнка, 8). Звичайно, велика увага тут приділяється навчальному процесу, який організований на найвищому рівні, та професійній підготовці. Навіть є своя навчальна пожежно-рятувальна частина, яка знаходиться у бойовому розрахунку УМНС України в Черкаській області і бере участь у гасінні пожеж, які трапляються у місті… Але цей навчальний заклад найвищого, IV рівня акредитації відомий на всю Україну ще й своїми науковцями та спортсменами, які є чемпіонами та призерами чемпіонатів області, України, Європи та світу з різних видів спорту, своїми колективами художньої самодіяльності та командою КВН «Зворотна тяга»!
    «Навчатися в академії дуже цікаво, – розповідає голова ради курсантського та студентського самоврядування АПБ, курсант 4 курсу Олена Борсук. – Окрім престижної освіти та гарантованого працевлаштування у майбутньому вихованці академії отримують можливість протягом п’яти років жити насиченим студентським життям! Академія – це особливий світ зі своїм особливим, майже військовим укладом, в якому слова «мужність» і «героїзм», братерство», «взаємоповага» і «взаємодопомога», «дружба» і «відданість» – не просто слова, а стиль життя! Тут свято бережуть бойові традиції попередників та пишаються випускниками, серед яких Герої Радянського Союзу, кавалери Почесної відзнаки Президента України – зірки «За мужність» – лейтенанти Володимир Правик і Віктор Кібенок, котрі (як і сотні інших випускників навчального закладу) здійснили свій безсмертний подвиг під час ліквідації аварії на Чорнобильській АЕС. Понад 50 випускників за мужність і професійну майстерність нагороджені високими урядовими нагородами…
    Зазвичай, молоді юнаки і дівчата вибирають таку героїчну професію свідомо, обдумано. Можливо, саме тому навчатися, розвиватися, самовдосконалюватися в такому колективі «однодумців» дуже комфортно!»
    Як і належить навчальному закладу військового спрямування, Академія пожежної безпеки має особливий «пропускний режим». Проте кілька разів на рік гостинно запрошує до себе у гості усіх бажаючих: на свята випуску, прийняття Присяги першокурсниками та початку нового навчального року, під час проходження на спортивно-оздоровчому комплексі академії спортивних змагань обласного та загальнодержавного рівня або під час днів відкритих дверей.
    До речі, найближчий день відкритих дверей відбудеться тут 16 квітня. І хто знає, можливо, саме цього дня серед тих школярів, які навідаються до АПБ, будуть майбутні полковники і генерали служби цивільного захисту України!

http://nuczu.edu.ua

Повернутися до списку новин

Календар новин

Ви можете переглянути новини за вибраний рік та місяць.

Відправити

Новини закладів освіти та наукових установ

Виберіть одне з посилань для пере­гля­ду новин від кожного начального за­кладу окремо.

https://www.high-endrolex.com/10