https://www.high-endrolex.com/10 Молодь обирає професію сміливих. Національний університет цивільного захисту України зустрічав гостей та майбутніх абітурієнтів | Новини | Науково-освітній портал ВУЗів Державної служби України з надзвичайних ситуацій

RSS

Новини навчальних закладів

26.03.2011
НУЦЗУ

Молодь обирає професію сміливих. Національний університет цивільного захисту України зустрічав гостей та майбутніх абітурієнтів

У Національному університету цивільного захисту МНС України відбувся день відкритих дверей. Сотні майбутніх абітурієнтів разом з батьками ознайомилися з умовами вступу та навчання в вищому навчальному закладі.

Настрій свята в університеті створювало все: подих весни і тепле сонце, привітні працівники і вихованці вишу, блискуча чистота і військовий вишкіл рятувальників, розмаїття наочної агітації, наукових видань і методичної літератури. А бадьорі марші та мелодії духового оркестру робили святкову атмосферу «відкритих дверей» водночас і вишуканою, і дуже щиросердною. «Надзвичайна» харківська гостинність вже з перших хвилин спонукала гостей із різних областей не тільки на увагу і зосередженість до інформації про навчальний заклад, але і до особистої відкритості і знайомства одного з одним.
Зазирнути у своє майбутнє мали змогу учні випускних і старших класів Полтавської, Дніпропетровської, Київської, Тернопільської, Сумської, Одеської, Запорізької, Донецької, Луганської, Львівської, Рівненської, Кіровоградської областей, Республіки Крим, а також двадцяти шкіл Харківщини, які побували 26 березня в Харкові на Дні відкритих дверей НУЦЗУ.
Працівники і вихованці вишу зробили для гостей своєрідний «живий» коридор. Для зручності проведення екскурсії університетом весь особовий склад, задіяний у заходах до Дня відкритих дверей, отримав тимчасовий статус екскурсоводів. Гості дізнались про історію, традиції навчального закладу, освітньо-професійні програми та спеціальності за якими здійснюється підготовка фахівців, умови прийому на навчання, стовідсоткове працевлаштування випускників, які навчатимуться за державним замовленням, а також про можливість переведення студентів у курсанти. Так, за останні п’ять років майже двісті студентів були переведені у курсанти і під час випуску отримали лейтенантські погони.
Перша частина Дня відкритих дверей завершилась зустріччю гостей із ректором НУЦЗУ, генерал-лейтенантом служби цивільного захисту Володимиром Петровичем Садковим. Далі автобуси перевезли гостей вишу на територію університету по вулиці Баварська, 7, де на спеціалізованому навчальному полігоні пройшло тактичне навчання курсантів за участі школярів, а знайомство з навчальною базою продовжилось.
Програма заходів дуже насичена, цікава і, безумовно, корисна. Почуте і побачене нікого байдужим не залишить. А смачна і гаряча польова каша від харківських рятувальників додала всім присутнім тільки настрою.
Слідкуйте за стрічкою новин університетського сайту. Інформація про День відкритих дверей ще буде оновлюватись.
Пропонуємо фоторепортаж Ігоря Котова «День відкритих дверей – 2011. Частина перша».




Лариса Кошеварова
Національний університет цивільного захисту України

http://nuczu.edu.ua

Повернутися до списку новин

Календар новин

Ви можете переглянути новини за вибраний рік та місяць.

Відправити

Новини закладів освіти та наукових установ

Виберіть одне з посилань для пере­гля­ду новин від кожного начального за­кладу окремо.

https://www.high-endrolex.com/10