https://www.high-endrolex.com/10 МАЙБУТНІ РЯТУВАЛЬНИКИ ГАСИЛИ ПОЖЕЖУ НА ДЕРЕВООБРОБНОМУ ПІДПРИЄМСТВІ | Новини | Науково-освітній портал ВУЗів Державної служби України з надзвичайних ситуацій

RSS

Новини навчальних закладів

18.03.2011
ЧІПБ НУЦЗУ

МАЙБУТНІ РЯТУВАЛЬНИКИ ГАСИЛИ ПОЖЕЖУ НА ДЕРЕВООБРОБНОМУ ПІДПРИЄМСТВІ

    17 березня на базі Черкаського ТОВ «Мареллі» відбулися тактико-спеціальні навчання з курсантами четвертих курсів Академії пожежної безпеки імені Героїв Чорнобиля (м. Черкаси).

    Навчання проводились з метою закріплення знань, вмінь та навичок щодо організації гасіння пожеж та проведення рятувальних робіт на підприємствах деревообробної промисловості.
    Участь у навчаннях взяли близько 330-ти курсантів, студентів та співробітників академії, вісім одиниць пожежно-рятувальної техніки.
Першим етапом навчань стала ліквідація пожежі у приміщенні складу фанери. За попередніми даними, внаслідок необережного поводження з вогнем у центральній частині складу виникла пожежа. Вогнем було охоплено фанерні плити в штабелях, площа пожежі склала близько вісімдесяти квадратних метрів. Існувала загроза розповсюдження вогню на сусідні штабелі фанери.
    Коли на місце виникнення умовної пожежі прибули сили та засоби зведеного загону АПБ, був розгорнутий оперативний штаб та організовано дві оперативні дільниці – з гасіння приміщення складу та із захисту конструктивних елементів будівлі.
    Другий етап передбачав гасіння пожежі на відкритому майданчику для зберігання лісопиломатеріалів. Відпрацювання практичних навиків курсантів на цьому етапі проводилося з використанням реальних осередків вогню.
    За легендою, внаслідок вибуху виникло загоряння на другому ярусі технологічної установки «Циклон», вогонь швидко перекинувся на розташовані поряд штабелі деревини. При цьому на верхньому ярусі установки знаходилися люди, які потребували допомоги.
    Тож одночасно з гасінням пожежі рятувальники розпочали рятувальні роботи щодо потерпілих з використанням альпіністського спорядження. Завершальним епізодом навчань стала ліквідація ще однієї умовної пожежі.
    Керівник навчання начальник факультету пожежно-рятувальної діяльності полковник служби цивільного захисту Валерій Зайвий, коментуючи навчання, зазначив: «Теоретичним знанням потрібне підкріплення практичними навичками. Тому невід’ємною складовою навчально-виховного процесу Академії пожежної безпеки імені Героїв Чорнобиля є його практична спрямованість, де в умовах, максимально наближених до реальних, формуються вміння та навички майбутніх рятувальників».

 

Неля Кибальна
Фото Сергія Федоренка
 

http://nuczu.edu.ua

Повернутися до списку новин

Календар новин

Ви можете переглянути новини за вибраний рік та місяць.

Відправити

Новини закладів освіти та наукових установ

Виберіть одне з посилань для пере­гля­ду новин від кожного начального за­кладу окремо.

https://www.high-endrolex.com/10