https://www.high-endrolex.com/10 В ЧЕРКАСЬКОМУ ІНСТИТУТІ ПОЖЕЖНОЇ БЕЗПЕКИ КУРСАНТИ ВЧАТЬСЯ НЕ ТІЛЬКИ ГАСИТИ ПОЖЕЖІ, А Й ЗАБИВАТИ ГОЛИ У ВОРОТА СУПРОТИВНИКА | Новини | Науково-освітній портал ВУЗів Державної служби України з надзвичайних ситуацій

RSS

Новини навчальних закладів

12.10.2006
ЧІПБ НУЦЗУ

В ЧЕРКАСЬКОМУ ІНСТИТУТІ ПОЖЕЖНОЇ БЕЗПЕКИ КУРСАНТИ ВЧАТЬСЯ НЕ ТІЛЬКИ ГАСИТИ ПОЖЕЖІ, А Й ЗАБИВАТИ ГОЛИ У ВОРОТА СУПРОТИВНИКА

 

Черкаський інститут пожежної безпеки ім. Героїв Чорнобиля МНС України – відомий в області, та й в усій державі навчальний заклад, де культивується 16 видів спорту, де створені всі умови для фізичного загартування курсантів і студентів та проведення цікавого й змістовного відпочинку. За роки існування навчального закладу тут підготовлено 18 майстрів спорту міжнародного класу з різних видів спорту, понад 180 майстрів спорту, значну кількість спортсменів-розрядників.

Особливою повагою, звичайно, користується професійний пожежно-прикладний спорт. Серед вихованців навчального закладу – чемпіони  України, переможці та призери чемпіонатів світу і Європи, як з пожежно-рятувального спорту так і з інших видів спорту. Суттєвим здобутком для досягнення високих спортивних результатів було створення на базі інституту у 2003 р. спортивного клубу “Рятівник”, команди якого з   мініфутболу, волейболу та баскетболу успішно виступають у чемпіонатах України різного рівня.

Нині розвиткові спорту сприяє і новий спортивно-оздоровчий комплекс інституту. А незабаром (вже на початку листопада) відкриється нове футбольне поле зі штучним покриттям.

Загалом, футбол тут люблять усі, починаючи з ректора – генерал-майора вн.сл. Миколи Шкарабури, який регулярно (2-3 рази на тиждень, коли  дозволяють справи), під час планових занять з фізичної підготовки ганяє м’яч з колегами, до студенток та курсанток. Нині, поки не випав сніг, в інституті щодня (на чотирьох майданчиках одночасно!) проходять змагання з міні-футболу між збірними курсів на першість навчального закладу.

Має інститут і свою професійну збірну з міні-футболу “Рятівник” (тренер – підполковник вн.сл. Валентин Бардіс, капітан команди – курсант 4 курсу Віктор Пюро), яка нині бореться за право називатися найсильнішою у місті. Чи вона його отримає – за два тижні покажуть результати футбольних зустрічей з місцевими командами “Арарат” та “ЧДТУ-Енерго”, але поки що збірна Черкаського інституту пожежної безпеки лідирує.

Крім того, “Рятівник” 4 жовтня успішно стартував у м. Донецьку у першій грі Першості України серед вищих навчальних закладів (студентська ліга), отримавши перемогу з рахунком 2:0 над збірною Донецького університету управління. Друга гра, зі збірною Національного університету податкової служби (м. Ірпінь), відбулася 10 жовтня у м. Черкасах. Її результат 4:1 на користь “Рятівника”. Цього разу два голи забив півзахисник Максим Кретов (курсант 3 курсу), і по голу – нападники Олег Гринько (старший лейтенант вн.сл.) та Ростислав Ватраль (курсант 2 курсу). Успішно захищав ворота “Рятівника” Євгеній Кавун (студент 3 курсу).

В інституті постійно працюють над розширенням та вдосконаленням матеріальної бази. Мрія про футбольне поле зі штучним покриттям зародилася давно. Покриття, вартістю понад 100 тисяч гривень (чудо сучасних технологій!) придбали на кошти, виділені Міністерством у справах сім’ї та молоді. Ще стільки ж інститут планує витратити на облаштування поля та його освітлення. Проведення ігор на такому майданчику буде сприяти зміцненню здоров’я співробітників та вихованців навчального закладу. Проте поле буде відкрите і для проведення чемпіонатів міського, обласного та міжнародного рівня. 

Світлана Єренкова

Фото Сергія Федоренка

http://nuczu.edu.ua

Повернутися до списку новин

Календар новин

Ви можете переглянути новини за вибраний рік та місяць.

Відправити

Новини закладів освіти та наукових установ

Виберіть одне з посилань для пере­гля­ду новин від кожного начального за­кладу окремо.

https://www.high-endrolex.com/10