RSS

Новини навчальних закладів

28.02.2006
ЧІПБ НУЦЗУ

Футбол 26.02.06

 

МИ ГОВОРИМО: “ТАК!”

ФУТБОЛІСТАМ У ПОМАРАНЧЕВІЙ ФОРМІ.

СК “РЯТІВНИК” ЗНОВУ ПОПЕРЕДУ.

В Черкаському інституті пожежної безпеки ім. Героїв Чорнобиля приділяють велику увагу фізкультурі та спорту. Тут працює  чимало спортивних секцій. Спортсмени навчального закладу беруть участь у змаганнях з різних видів спорту у змаганнях різного рівня – від обласних до чемпіонатів Європи та світу. В останні роки велику популярність завоював футбол. В нього грають і співробітники, і вихованці навчального закладу – курсанти, студенти і навіть студентки. Керівництво інституту вважає, що спорт взагалі та футбол зокрема як улюблена народом гра, допомагає розвивати у майбутніх пожежників-рятівників психологію переможця, упевненість у власних силах та відчуття команди. Підтвердженням цього стали результати чемпіонату області з міні-футболу, який проходив з 5 по 26 лютого.

В рамках групових матчів, до яких було допущено 24 збірних (6 груп по 4 команди) збірна з міні-футболу Черкаського інституту пожежної безпеки “Рятівник” у своїй групі здобула перемогу у всіх трьох матчах:

“Рятівник” – “Металіст” (смт Городище) – 15:2

“Рятівник” -  “Ходак” (м. Черкаси) – 4:1

“Рятівник” – “Фермер” (м. Чигирин) – 23:1

За результатами групових матчів по 12 кращих команд, що вибороли І й ІІ місця у своїх групах, були розбиті ще на 4 групи по три в кожній. Цього разу у своїй групі СК “Рятівник” переміг збірну СК м. Тального (з рахунком 5:3) та СК смт Лисянки (з рахунком 6:2) і вийшов у півфінал разом зі збірними  “Ходак” (м. Черкаси), м. Чорнобай,  та смт Монастирище.

Збірна “Ходак” легко перемогла збірну смт Монастирища з рахунком 7:0. А от півфінальна зустріч “Рятівника” зі збірною м. Чорнобай відзначилась курйозом, який, зовсім неочікувано, вплинув на настрій гравців. Справа в тому, що обидві команди (патріоти “Нашої України”) до цього виступали у помаранчевій формі. А отже суддя примусив черкащан увібратися в чужий одяг, в якому, гравці почували себе незручно і лише у другій частині матчу зуміли зібратися і вибороти з рахунком 4:0 таку бажану і заслужену перемогу.

Вболівальники вибухали аплодисментами після кожного з забитих голів, які послали у ворота супротивника Юрій Лісняк, Сергій  Усаковський, Ігор Чистоховський та Роман Сухостат.

І ось символічно – рівно за місяць до очікуваних виборів в народні депутати країни, 26 лютого відбувся фінальний турнірний розіграш на Першість області з міні-футболу, в якому зустрілися дві найсильніші збірні області – “Ходак” та “Рятівник”. Під час гри гравці “Рятівника” відзначили кілька суддівських помилок, що свідчили про дещо упереджене ставлення з боку суддів до майбутніх пожежників-рятівників. З причини травмованості кількох гравців, в тому числі, і ключового гравця команди Сергія Руденка, “Рятівник” провів матч без замін у складі Максима Кретова, Віктора Пюро, Ігоря Чистоховського, Сергія Усаковського, Юрія Лісняка та воротаря Костянтина Григоренка. Незважаючи на це, “Рятівник” все ж переміг свого сильного супротивника з рахунком 2:1, порадувавши не тільки своїх вболівальників, керівництво Черкаського інституту пожежної безпеки, а й спонсорів команди – “Приватбанк” та обласну організацію Народного Союзу “Наша Україна”.  А подарували рідній команді перемогу забитими голами Максим Кретов та Віктор Пюро.

Президент СК “Рятівник” Євген Гаршин,

Світлана Козак,

Фото Сергія Федоренко
http://nuczu.edu.ua

Повернутися до списку новин

Календар новин

Ви можете переглянути новини за вибраний рік та місяць.

Відправити

Новини закладів освіти та наукових установ

Виберіть одне з посилань для пере­гля­ду новин від кожного начального за­кладу окремо.