https://www.high-endrolex.com/10 З ПОВАГОЮ ДО ПОДВИГУ ГЕРОЇВ ЧОРНОБИЛЯ | Новини | Науково-освітній портал ВУЗів Державної служби України з надзвичайних ситуацій

RSS

Новини навчальних закладів

29.12.2010
ЧІПБ НУЦЗУ

З ПОВАГОЮ ДО ПОДВИГУ ГЕРОЇВ ЧОРНОБИЛЯ

    Трагічні події Чорнобильської катастрофи вже стали сторінками історії України. З кожним роком все більше стає зрозумілим, від якого страшного лиха врятували людство вогнеборці, які брали участь у ліквідації аварії на ЧАЕС та її наслідків. Серед них були і 350 випускників Академії пожежної безпеки імені Героїв Чорнобиля (на той час – Черкаського пожежно-технічного училища). Їх імена викарбувані на гранітній стіні монументу Героям Чорнобиля, розташованого на території навчального закладу.
    В історію України золотом вписані імена випускників ЧПТУ, Героїв Радянського Союзу, кавалерів Почесної відзнаки Президента України – Зірки «За мужність» лейтенантів внутрішньої служби Володимира Правика та Віктора Кібенка. Справою професійної честі та офіцерської гідності для постійного особового складу АПБ є виховання нових поколінь вогнеборців-рятувальників на прикладі їх високого професіоналізму, самовідданості та особистої мужності.
    Щороку «чорнобильські» дати відзначаються в АПБ проведенням урочистих масових заходів.
    От і цього року 14 грудня День вшанування учасників ліквідації аварії на Чорнобильській АЕС був відзначений молебнем, який провів настоятель храму-каплиці навчального закладу ікони Божої Матері Неопалима Купина та мітингом біля монументу Героям Чорнобиля, участь в яких взяли курсанти, студенти, працівники АПБ, ветерани МНС, ліквідатори аварії на ЧАЕС та чиселенні гості. А 15 грудня академію відвідала делегація членів Міжнародної громадської організації інвалідів Чорнобиля (МГОІЧ) «Промінь 5–2» у складі президента МГОІЧ Олександра Зеленцова, члена правління Миколи Батечка, а також Василя Давиденка і Валерія Дацька, які є випускниками академії. Гості зустрілися з ректором полковником служби цивільного захисту Миколою Кришталем, відвідали музей навчального закладу, поклали квіти до Монументу Героям Чорнобиля та до пам’ятника «Жертвам Чорнобиля», що розташований у центрі міста, біля Першотравневого парку.
    Урочисто, тепло, з квітами та подарунками зустріли членів делегації студенти і курсанти академії. Під час зустрічі відбулася демонстрація документальних фільмів, присвячених аварії на Чорнобильській АЕС.
    Гості поділилися з курсантами та студентами власними спогадами, роздумами про наслідки аварії, аналізом сучасної ситуації та фактами, що до сьогодні були маловідомими для цивільного населення України.
    Зустріч справила глибоке враження на студентів та курсантів, які в майбутньому стануть зміною сивочолим ветеранам МНС.

 

 

Відділ виховної і культурно-масової роботи
факультету цивільного захисту та техногенної безпеки АПБ
 

http://nuczu.edu.ua

Повернутися до списку новин

Календар новин

Ви можете переглянути новини за вибраний рік та місяць.

Відправити

Новини закладів освіти та наукових установ

Виберіть одне з посилань для пере­гля­ду новин від кожного начального за­кладу окремо.

https://www.high-endrolex.com/10