https://www.high-endrolex.com/10 НОВИЙ СЕЗОН – НОВІ СПОРТИВНІ ПЕРЕМОГИ | Новини | Науково-освітній портал ВУЗів Державної служби України з надзвичайних ситуацій

RSS

Новини навчальних закладів

07.12.2010
ЧІПБ НУЦЗУ

НОВИЙ СЕЗОН – НОВІ СПОРТИВНІ ПЕРЕМОГИ

    Кінець листопада та початок грудня 2010 року для спортсменів Академії пожежної безпеки імені Героїв Чорнобиля МНС України (м. Черкаси) був насичений спортивними подіями та новими досягненнями.
    21 листопада шанувальники шахових фігур і комбінацій мали змогу пограти з гідними суперниками під час змагань з шахів, що пройшли за програмою ХІ Черкаської обласної універсіади серед вищих навчальних закладів ІІІ-ІV рівнів акредитації. Збірна команда Академії пожежної безпеки у складі курсантів третього курсу Олександра Хурси та Аліни Острівної виборола четверте загальнокомандне місце серед десяти команд-учасниць.
    26 листопада спортсмени академії взяли участь у Чемпіонаті обласної Ради ФСТ «Динамо» з волейболу, який проходив серед підрозділів силових структур області на базі спортивно-оздоровчого комплексу АПБ. За право володіти чемпіонським кубком у фінальній грі зійшлися рятувальники з Академії пожежної безпеки і рятувальники з ГУ МНС України в Черкаській області. Збірна навчального закладу перемогла з рахунком 3:0.
    А от курсант четвертого курсу АПБ Іван Волошин цього дня був у містечку Біла Церква на відкритті дводенного VIII Міжнародного турніру з вільної боротьби на призи Олександра Медведя. Участь у змаганнях взяли 250 спортсменів з України, Росії, Польщі, Молдови та Республіки Білорусь. Іван Волошин став бронзовим призером турніру у ваговій категорії до 66 кг.
У перші дні грудня знову відзначилися стрільці академії – вихованка тренерів Віктора Нагнія та Наталі Чепурної, майстер спорту України міжнародного класу, курсант 4 курсу АПБ Дарія Шаріпова (ШВСМ), вихованець тренерів Наталі Чепурної та Миколи Вдовиченка, майстер спорту України міжнародного класу, студент 1 курсу АПБ Сергій Куліш (ДЮСШ № 2 – ШВСМ) та вихованці Віктора Нагнія і Миколи Вдовиченка майстри спорту України міжнародного класу, студентка 3 курсу Тетяна Тарасенко (ШВСМ) і студент 4 курсу Дмитро Іванов (КДЮСШ № 2). У складі збірної України вони взяли участь у Міжнародних змаганнях з кульової стрільби із пневматичної зброї у м. Білосток (Польща).
    Традиційно за чемпіонські титули на цих змаганнях борються кращі стрільці з Польщі, України, Білорусії, Литви, Латвії та Естонії. Жінки та дівчата виступають у вправі ГП–4 (пневматична гвинтівка, 40 пострілів стоячи на відстані десять метрів до мішені), чоловіки та юнаки – у вправі ГП– 6 (пневматична гвинтівка, 60 пострілів стоячи).
    В особистому заліку під час першого старту серед юніорів Тетяна Тарасенко «вистріляла» перемогу у вправі ГП–4 (результат – 395 очок), а Сергій Куліш – третє місце у вправі ГП–6 (588 очок). Дмитро Іванов у вправі ГП–6 серед дорослих посів п’яте місце (590 очок).
    Під час другого старту Сергій Куліш став чемпіоном у своїй вправі (597 очок) серед юнаків, а Тетяна Тарасенко знову показала кращий результат серед дівчат (399 очок), чим повторила рекорд Європи. Серед дорослих Дмитро Іванов цього разу піднявся на другу сходинку п’єдесталу у вправі ГП–6 (594 очка), а Дарія Шаріпова стала чемпіонкою у вправі ГП–4 (397 очок).
Таким чином, за сумою двох стартів Тетяна Тарасенко та Сергій Куліш знову стали чемпіонами міжнародних змагань.

 

Наталія Калашник
Світлана Єренкова
 

 

На фото: майстер спорту України міжнародного класу з кульової стрільби Тетяна Тарасенко
 

http://nuczu.edu.ua

Повернутися до списку новин

Календар новин

Ви можете переглянути новини за вибраний рік та місяць.

Відправити

Новини закладів освіти та наукових установ

Виберіть одне з посилань для пере­гля­ду новин від кожного начального за­кладу окремо.

https://www.high-endrolex.com/10