https://www.high-endrolex.com/10 Екстремальні психологи одразу із 7 Європейських держав приїдуть до Харкова на Міжнародну конференцію | Новини | Науково-освітній портал ВУЗів Державної служби України з надзвичайних ситуацій

RSS

Новини навчальних закладів

04.11.2010
НУЦЗУ

Екстремальні психологи одразу із 7 Європейських держав приїдуть до Харкова на Міжнародну конференцію

Під час конференції буде проведено 7 майстер-класів у формі соціально-психологічних тренінгів. Провідні фахівці поділяться своїм досвідом: із організації, та надання екстреної психологічної допомоги постраждалим внаслідок надзвичайних ситуацій;  із особливості проведення психологічного індивідуального консультування; із приборкування агресивних проявів людини; із різноманітних технік підвищення енергопотенціалу людини; із формування вміння управляти вираженням своїх почуттів і емоційних реакцій.

Харківська школа екстремальної психології започаткована радянськими  психофізіологами в 20-х роках минулого сторіччя.

У роботі конференції планують взяти участь: керівництво МНС України, очільники департаментів МНС України, представники апарату Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини.

Робота Міжнародної конференції буде проведена за такими тематичними напрямами:

  1. Методологічні засади психологічного забезпечення працівників екстремальних професій.
  2. Теорія та практика збереження психічного здоров’я працівників ризиконебезпечних професій.
  3. Психологічна безпека фахівців екстремальних видів діяльності.
  4. Психотехнології та кадровий менеджмент в екстремальних видах діяльності.
  5. Технології конструктивного спілкування та раціональної поведінки в умовах впливу стрес-факторів екстремальної ситуації.
  6. Професійна орієнтація та професійно-психологічний відбір фахівців екстремального профілю діяльності.
  7. Професійно-психологічна підготовка спеціалістів екстремальних професій.
  8. Особливості роботи психолога в епіцентрі надзвичайної ситуації.
  9. Профілактика та корекція соціально-психологічних і особистісних девіацій серед спеціалістів екстремального профілю діяльності.
  10. Організаційно-правові та наукові засади підвищення якості підготовки фахівців у галузі екстремальної та кризової психології.

Матеріали конференції будуть опубліковані у збірнику наукових праць «Проблеми екстремальної та кризової психології», що є фаховим виданням з психологічних наук. Міжнародна науково-практична конференція «Сучасний стан розвитку  екстремальної та кризової психології» буде проведена за сприянням Харківського благодійного фонду «Становлення рятівників».

Пропонуємо відвідувачам сайту подивитись фоторепортаж, знятий під час проведення соціально-психологічного тренінга «Вижити та врятувати» працівниками науково-дослідної лабораторії екстремальної та кризової психології Національного університету цивільного захисту України. Тренінг проводився для рятувальників, які були учасниками ліквідації наслідків надзвичайної ситуації на 275-ій артилерійській базі ракет і боєприпасів МО України с. Новобогданівка. Практично-психологічний захід проходив на базі 3-го Спеціального регіонального центру швидкого реагування Оперативно-рятувальної служби цивільного захисту, що розташований у смт Мирне Мелітопольського району Запорізької області.

Лариса Кошеварова - за інформацією науково-дослідної лабораторії екстремальної та кризової психології НУЦЗУ

На фото – працівники науково-дослідної лабораторії проводять психологічний тренінг 

http://nuczu.edu.ua

Повернутися до списку новин

Календар новин

Ви можете переглянути новини за вибраний рік та місяць.

Відправити

Новини закладів освіти та наукових установ

Виберіть одне з посилань для пере­гля­ду новин від кожного начального за­кладу окремо.

https://www.high-endrolex.com/10