https://www.high-endrolex.com/10 ПЕРЕМОГЛИ УКРАЇНСЬКІ РЯТУВАЛЬНИКИ | Новини | Науково-освітній портал ВУЗів Державної служби України з надзвичайних ситуацій

RSS

Новини навчальних закладів

31.08.2010
ЧІПБ НУЦЗУ

ПЕРЕМОГЛИ УКРАЇНСЬКІ РЯТУВАЛЬНИКИ

     Черкащани–МНС-ники курсант 5 курсу Академії пожежної безпеки імені Героїв Чорнобиля МНС України (м. Черкаси), майстер спорту з пожежно-прикладного спорту Сергій Лукащук та випускник академії, співробітник ГУ МНС України в Черкаській області, капітан служби цивільного захисту, майстер спорту міжнародного класу з пожежно-прикладного спорту Василь Нечко взяли участь у VI Чемпіонаті світу з пожежно-рятувального спорту. Грандіозне спортивне свято відбулося на арені РСК «Олімпійський» у Донецьку.

    Вперше за історію проведення подібних змагань збірна України у підсумку загального командного заліку посіла І місце. Срібними призерами світу стали спортсмени-прикладники Чехії, бронзовими – рятувальники Республіки Білорусь.
Василь Нечко разом із Євгенієм Бельченком, Денисом Єсипенком та Андрієм Присяженком принесли перемогу збірній України у пожежній естафеті 4х100 метрів. А вирішальним стало друге місце у бойовому розгортанні, де українські спортсмени поступилися перемогою спортсменам збірної Словаччини лише долями секунди.
Сергій Лукащук

      В особистому заліку достатній рівень підготовки та гідні результати показав і курсант Академії пожежної безпеки Сергій Лукащук: 16,1 секунди у подоланні стометрової смуги з перешкодами та 14,24 секунди у вправі зі штурмовою драбиною.
Перший Чемпіонат світу з пожежно-рятувального спорту відбувся у 2002 році у Москві. Відтоді кожного разу збірна команда України посідала призові місця у загальнокомандному заліку. А серед чемпіонів та призерів в особистому заліку був ще один випускник Академії пожежної безпеки імені Героїв Чорнобиля – майстер спорту міжнародного класу з ППС Ігор Дагіль – нинішній головний тренер збірної України з пожежно-прикладного спорту (на фото з кубком).


На фото: майстер спорту України з ППС Сергій Лукащук перед початком змагань; моменти нагородження.

 

Прес-служба АПБ
 

http://nuczu.edu.ua

Повернутися до списку новин

Календар новин

Ви можете переглянути новини за вибраний рік та місяць.

Відправити

Новини закладів освіти та наукових установ

Виберіть одне з посилань для пере­гля­ду новин від кожного начального за­кладу окремо.

https://www.high-endrolex.com/10