https://www.high-endrolex.com/10 Не залишились байдужими… | Новини | Науково-освітній портал ВУЗів Державної служби України з надзвичайних ситуацій

RSS

Новини навчальних закладів

15.05.2013
НУЦЗУ

Не залишились байдужими…

Рятувальник та прикордонник, попередивши крадіжку, повернули ветеранові Великої Вітчизняної війни цінну бойову нагороду. Пригода сталася 8 травня, саме напередодні дня Великої Перемоги. Близько о 15.00 поблизу житлового будинку по вул. Ферганська, 31, А начальник сектора запобігання правопорушенням та внутрішніх розслідувань Національного університету цивільного захисту України майор служби цивільного захисту Станіслав Скляров та його колишній однокурсник прикордонник Сергій Широченков почули крики про допомогу. Кричав чоловік. Одночасно товариші побачили молодика, який чимдуж втікав з місця пригоди. Відразу Станіслав і Сергій зрозуміли: втікач поцупив щось у чоловіка похилого віку. Ним виявився 86-річний ветеран Великої Вітчизняної війни Олексій Федорович Вишневецький. Коли полковник підійшов до дверей свого під’їзду, негідник накинувся на нього, зірвав орден з офіцерського мундиру та кинувся навтіки.
Сергій та Станіслав, зрозумівши ситуацію, кинулись за молодиком. Наздогнавши крадія, хлопці побачили в його руках священну нагороду. Це був орден Богдана Хмельницького II ступеня. Щоб заслужити право носити таку нагороду, необхідно було здійснити справжній подвиг заради великої Перемоги. Ветеран пояснив, що таким орденом нагороджували лише за значні бойові заслуги. Він отримав його за прорив укріпленої лінії ворога, що стало фіналом успішної операції з форсування водного рубежу. В результаті глибокого рейду в тил супротивника, було серйозно порушено комунікації ворога і нанесено значної шкоди його тиловим постачальним базам. За вміло організовану та проведену партизанським загоном операцію, завдяки якій було знищено опорний пункт ворога та звільнено радянських громадян, що опинилися у німецькому полоні, сміливого бійця й було заохочено бойовою нагородою.
Станіслав і Сергій, скрутивши злодія, доставили зловмисника до Фрунзенського райвідділу міліції. Як повідомив офіційний сайт Головного управління МВС України в Харківській області, наразі 45-річний крадій знаходиться під вартою. За свій негідний вчинок чоловік може сісти за грати на довгі чотири роки. А заслужена нагорода повернулась її власникові.
9 травня ветеран Великої Вітчизняної війни Олексій Федорович Вишневецький був присутнім на урочистому прийомі ветеранів Великої Вітчизняної війни з нагоди Дня Перемоги у Харківського міського голови Геннадія Кернеса.
Найбільшою оцінкою вчиненим діям Станіслава Склярова та Сергія Широченкова стала людська вдячність, а особливо, якщо це вдячність сивочолого ветерана, який, ризикуючи власним життям, здобував мир і спокій на землі заради майбутніх поколінь. Щиро дякувала рятувальникові та прикордонникові донька Олексія Федоровича – Пишкун Людмила Олексіївна за сміливість, рішучість, благородство, патріотизм. У своєму листі до керівництва Національного університету цивільного захисту України, зокрема, вона зазначила, що такий вчинок є взірцем для наслідування, особливо для курсантів – майбутніх рятувальників, людей у погонах, що обрали нелегку і, водночас, благородну професію.

 

 

Вікторія Коленко, прес-служба НУЦЗУ, фото – Станіслава Склярова


 

http://nuczu.edu.ua

Повернутися до списку новин

Календар новин

Ви можете переглянути новини за вибраний рік та місяць.

Відправити

Новини закладів освіти та наукових установ

Виберіть одне з посилань для пере­гля­ду новин від кожного начального за­кладу окремо.

https://www.high-endrolex.com/10