https://www.high-endrolex.com/10 На навчально-тренувальному полігоні НУЦЗУ справжню школу життя проходитимуть майбутні рятувальники | Новини | Науково-освітній портал ВУЗів Державної служби України з надзвичайних ситуацій

RSS

Новини навчальних закладів

08.05.2013
НУЦЗУ

На навчально-тренувальному полігоні НУЦЗУ справжню школу життя проходитимуть майбутні рятувальники

З 13 травня до 26 червня для курсантів-першокурсників Національного університету цивільного захисту України на базі навчально-тренувального полігону, що у селі Фігурівка, буде організовано табірний збір.
155 першокурсників проходитимуть тут справжню школу життя для майбутніх рятувальників: 51 курсант факультету пожежної безпеки, 61 - факультету оперативно-рятувальних сил, 9 курсантів соціально-психологічного факультету та 34 факультету цивільного захисту. На них чекають випробування не тільки фізичні: легкоатлетичні кроси, навчальні переходи, чергування у навчальній пожежно-рятувальній частині, відпрацювання навичок рятування людей на воді, гасіння пожеж, ліквідації наслідків будь-яких надзвичайних ситуацій техногенного чи природного характеру, а й моральні. За словами начальника табірного збору, проректора по службі університету полковника служби цивільного захисту Олега Семківа, саме в таких умовах розкривається справжня товариська підтримка, формується курсантське братство.
На сьогодні у таборі створено всі умови для комфортного навчання та дозвілля. 18 травня відбудеться урочисте відкриття зборів, де будуть присутніми керівництво навчального закладу і батьки першокурсників. На заході планується провести комбіновану спортивну естафету з елементами фізичної підготовки та фрагментами занять з навчальних дисциплін. Вона включить подолання водної перешкоди, біг пересічною місцевістю, плавання, плавання в одязі, рятування потерпілого на воді, підйом переворотом на перекладині, гирьовий спорт, розмінування та знешкодження знайдених боєприпасів, аварійно-рятувальні роботи, пожежний розрахунок з триколінною драбиною, надягання ОЗК, самогасіння, надання першої медичної допомоги в умовах небезпечної зони, перетягування канату, стометрову смугу перешкод, гасіння умовної пожежі, саморятування з 4-го поверху учбової башти тощо.
Традиційно відбудеться спортивний захід з перетягування канату між першокурсниками та їх командирами.
Також протягом табірного збору працівники сектора психологічного забезпечення проводитимуть із першокурсниками психологічні дослідження.

Вікторія Коленко, прес-служба НУЦЗУ
 

http://nuczu.edu.ua

Повернутися до списку новин

Календар новин

Ви можете переглянути новини за вибраний рік та місяць.

Відправити

Новини закладів освіти та наукових установ

Виберіть одне з посилань для пере­гля­ду новин від кожного начального за­кладу окремо.

https://www.high-endrolex.com/10