https://www.high-endrolex.com/10 Працівники Національного університету цивільного захисту завершили курс навчання у Німеччині | Новини | Науково-освітній портал ВУЗів Державної служби України з надзвичайних ситуацій

RSS

Новини навчальних закладів

29.04.2013
НУЦЗУ

Працівники Національного університету цивільного захисту завершили курс навчання у Німеччині

Делегація Національного університету цивільного захисту України, до складу якої увійшли викладач кафедри пожежної тактики та аварійно-рятувальних робіт капітан служби цивільного захисту Віталій Собина; старший науковий співробітник науково-дослідної лабораторії екстремальної та кризової психології науково-дослідного центру капітан служби цивільного захисту Ігор Поляков; курсант 3-го курсу факультету оперативно-рятувальних сил Сергій Білоус, завершили курс навчання в навчальному центрі Управління пожежної охорони та цивільного захисту м. Кайзерслаутерн, земля Рейнланд-Пфальц, Федеративна Республіка Німеччина.
Нагадаємо, що українські фахівці з 15 до 26 квітня брали участь у міжнародному форумі рятувальників з навчального курсу з висотних та підводних рятувальних робіт.
Протягом другого тижня процес навчання був значно складнішим: українські рятувальники виконували важкі фізичні та технічні вправи щодо порятунку постраждалих з будинку мерії, що має підвищену поверховість (22 поверхи, 84 м), до речі, із інформацією про підготовку до рятувальних робіт, що проходили на будинку мерії, можна ознайомитись на сайті м.Кайзерслаутерн: http://www.kaiserslautern.de/rathaus/pressemitteilungen/05969/index.html?lang=de ; висотного будівельного крану (34 м); вітряної електричної станції, висотою 136 метрів.
Завершальним кроком навчання, зазначив Ігор Поляков, був залік, що складався з теоретичної (знання основних вузлів та базових станцій закріплення, спеціального рятувального обладнання та спорядження, елементів спуску та підйому на споруди і висотні металеві конструкції) та практичної частини (змагання між двома умовними групами: необхідно було швидко прийняти рішення щодо способу переміщення особового складу на даху пожежної частини, а також організації безпечного спуску). Усі учасники успішно впоралися із поставленим завданням. За результатами заліку керівник навчального центру вручив свідоцтва, які надають право виконувати висотно-рятувальні роботи на об’єктах, що мають висоту понад 130 метрів.

Вікторія Коленко, прес-служба НУЦЗУ, фото – Дениса Лєбєдєва

 

http://nuczu.edu.ua

Повернутися до списку новин

Календар новин

Ви можете переглянути новини за вибраний рік та місяць.

Відправити

Новини закладів освіти та наукових установ

Виберіть одне з посилань для пере­гля­ду новин від кожного начального за­кладу окремо.

https://www.high-endrolex.com/10