https://www.high-endrolex.com/10 НУЦЗУ залучився до міжнародних ініціатив ООН щодо всебічного інтегрування ґендерної проблематики і тематики «Жінка, мир та безпека» у навчальні програми освітніх закладів сектора безпеки та оборони | Новини | Науково-освітній портал ВУЗів Державної служби України з надзвичайних ситуацій

RSS

Новини навчальних закладів

27.03.2018
НУЦЗУ

НУЦЗУ залучився до міжнародних ініціатив ООН щодо всебічного інтегрування ґендерної проблематики і тематики «Жінка, мир та безпека» у навчальні програми освітніх закладів сектора безпеки та оборони

26 березня Національний університет цивільного захисту України відвідали національний консультант програми ООН Жінки в Україні Олена Суслова і працівник ДСНС Галина Плачинда, яка відповідає за розробку навчальних програм та матеріалів із запобігання та реагування на ґендерно обумовлене насильство та включення цих тематик до навчальних програм підготовки фахівців ВНЗ ДСНС.

Гості зустрілись із ректором університету Володимиром Садковим, ознайомились із навчальними програмами та курсами, обміном досвіду, баченням ґендерної освіти у навчальному процесі.
Під час круглого столу, проведення якого очолив проректор з навчальної та методичної роботи Олег Назаров, національний консультант програми ООН Жінки Олена Суслова презентувала науково-педагогічним працівникам НУЦЗУ, курсантам, студентам огляд ґендерної спроможності навчальних закладів та підрозділів сектора безпеки та оборони. Питання ґендерної рівності викликали жваву зацікавленість серед учасників круглого столу, а дебати фахівців, вочевидь, стануть запорукою плідної співпраці, яку спрямують на всебічне та ефективне інтегрування ґендерної проблематики у навчальний процес відповідно до найкращих міжнародних практик та стандартів.
У відповідь на зобов’язання Уряду України виконувати Резолюцію Ради Безпеки ООН 1325, а також з метою всебічного інтегрування гендерної проблематики, а також тематики «Жінки, мир та безпека» у навчальні програми освітніх закладів сектора безпеки та оборони. Офіс Віце-прем'єр-міністра з питань європейської та євроатлантичної інтеграції за підтримки Програми ООН Жінки в Україні планує провести консультативний семінар 3 квітня поточного року на базі Дипломатичної академії України ім.. Г.Удовенка. У заході візьмуть участь представники 8 вишів сектора безпеки та оборони України.



Лариса Кошеварова 
Ігор Котов
НУЦЗУ
 

http://nuczu.edu.ua

Повернутися до списку новин

Календар новин

Ви можете переглянути новини за вибраний рік та місяць.

Відправити

Новини закладів освіти та наукових установ

Виберіть одне з посилань для пере­гля­ду новин від кожного начального за­кладу окремо.

https://www.high-endrolex.com/10