https://www.high-endrolex.com/10 Результат наукової діяльності НУЦЗУ — висока оцінка Голови ДСНС України та іноземних відвідувачів ХV Міжнародного виставкового форуму “Технології Захисту/ПожТех — 2016”, а також численні нагороди | Новини | Науково-освітній портал ВУЗів Державної служби України з надзвичайних ситуацій

RSS

Новини навчальних закладів

17.10.2016
НУЦЗУ

Результат наукової діяльності НУЦЗУ — висока оцінка Голови ДСНС України та іноземних відвідувачів ХV Міжнародного виставкового форуму “Технології Захисту/ПожТех — 2016”, а також численні нагороди

 

Потужний десант науковців, співробітників, курсантів та студентів Національного університету цивільного захисту України, який очолив проректор з наукової роботи Володимир Андронов, став активним учасником ХV Міжнародного виставкового форуму “Технології Захисту/ПожТех – 2016”. Захід тривав 11-14 жовтня у Міжнародному виставковому центрі (м. Київ).
11 жовтня відбулося урочисте відкриття ХV Міжнародного виставкового форуму “Технології Захисту/ПожТех — 2016” за участі Секретаря Ради національної безпеки і оборони України Олександра Турчинова, Міністра внутрішніх справ Арсена Авакова, Міністра оборони України Степана Полторака, Голови Державної служби України з надзвичайних ситуацій Миколи Чечоткіна, а також представників інших міністерств та відомств.
На заході науково-педагогічні працівники Національного університету цивільного захисту України представили свої новітні наукові досягнення – дослідні установки, виставкові наукові експонати, патенти України на винаходи та корисні моделі тощо. До складу делегації навчального закладу увійшли: провідний науковий співробітник наукового відділу з проблем цивільного захисту та техногенно-екологічної безпеки науково-дослідного центру Олександр Лєвтєров, викладач кафедри автоматичних систем безпеки та інформаційних технологій факультету пожежної безпеки Олексій Антошкін, викладач кафедри піротехнічної та спеціальної підготовки факультету цивільного захисту Яків Кулик та магістр 5-го курсу факультету техногенно-екологічної безпеки Катерина Герасименко.
12 жовтня відбулось нагородження переможців конкурсу на кращу продукцію у сфері цивільного захисту, пожежної та техногенної безпеки, а також конкурсу винахідницьких і раціоналізаторських проектів і робіт у сфері цивільного захисту, пожежної та техногенної безпеки, де науковці НУЦЗУ взяли 5 призових місць.
Так, у конкурсі на кращу продукцію у сфері цивільного захисту, пожежної та техногенної безпеки І місце у номінації «Технічне оснащення пожежних та аварійно-рятувальних загонів: пневматичний, електричний гідравлічний, ручний допоміжний інструмент та обладнання для рятувальників» посіла розробка НУЦЗУ «Розкладна рятувальна драбина», яка виготовлена силами кафедри організації та технічного забезпечення аварійно-рятувальних робіт факультету цивільного захисту. У номінації «Технічне оснащення пожежних та аварійно-рятувальних загонів: обладнання для центрів управління та польових штабів» також стали переможцями науковці НУЦЗУ (І місце) з розробкою «Пристрій для скидання автоматизованих засобів контролю небезпечних факторів надзвичайних ситуацій та вантажів для постраждалих з безпілотного літального апарату», який є сумісною розробкою науково-дослідного центру університету та навчальної науково-дослідної лабораторії піротехнічних та спеціальних робіт кафедри піротехнічної та спеціальної підготовки факультету цивільного захисту.
У конкурсі винахідницьких і раціоналізаторських проектів і робіт у сфері цивільного захисту, пожежної та техногенної безпеки у номінації «Удосконалення засобів цивільного та протипожежного захисту» І місце посіла робота «Розкладна драбина», авторами якої є доцент кафедри організації та технічного забезпечення аварійно-рятувальних робіт факультету цивільного захисту Дмитро Соколов та начальник кафедри організації та технічного забезпечення аварійно-рятувальних робіт того ж факультету Віталій Собина.
ІІІ місце у номінації «Новітні технології, засоби цивільного та протипожежного захисту» посіла робота «Система підресорення спеціального транспортного засобу для перевезення вибухонебезпечних вантажів», авторами якої є професор кафедри інженерної та аварійно-рятувальної техніки факультету оперативно-рятувальних сил Олександр Ларін, доцент кафедри інженерної та аварійно-рятувальної техніки факультету оперативно-рятувальних сил Станіслав Виноградов та ад’юнкт ад’юнктури університету Роман Коваленко.
Дипломами були нагороджені ще дві наукові розробки університету: «Спосіб визначення динамічного параметра пожежі класу В» та «Тепловий пожежний сповіщувач», авторами яких є головний науковий співробітник науково-дослідного центру Юрій Абрамов, начальник кафедри організації та технічного забезпечення аварійно-рятувальних робіт факультету цивільного захисту Віталій Собина та фахівець сектора по роботі з перемінним складом Ярослав Кальченко.
Рівень та новизна наукових експозицій НУЦЗУ привернули увагу численних відвідувачів виставки, серед них - представники закордонних делегацій, міністерств та відомств нашої держави, Голова ДСНС України Микола Чечоткін, начальник відділу освіти і науки Департаменту персоналу ДСНС України Юрій Рись. Особливу зацікавленість викликали наукові досягнення навчального закладу у представника делегації з Німеччини Джоба Бекманна. Тож, науковці знайшли спільну мову і обговорили перспективи співробітництва.
Великий інтерес у віце-прем’єр міністра – міністра регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ України Геннадія Зубка викликала розробка «Розкладна рятувальна драбина», яка виготовлена силами кафедри організації та технічного забезпечення аварійно-рятувальних робіт факультету цивільного захисту. Голова ДСНС України Микола Чечоткін зазначив, що розробка «Автоматична установка газового підшарового пожежегасінная», виконана науково-педагогічними працівниками кафедри автоматичних систем безпеки та інформаційних технологій, буде перевірена на реальному нафтовому об’єкті.
Того ж дня у рамках роботи форуму пройшла XVIII Всеукраїнська науково-практична конференція “Сучасний стан цивільного захисту України: перспективи та шляхи до Європейського простору”, на якій виступив начальник навчальної науково-дослідної лабораторії піротехнічних та спеціальних робіт кафедри піротехнічної та спеціальної підготовки факультету цивільного захисту Вадим Тютюнник з доповіддю «Створення комплексної системи моніторингу надзвичайних ситуацій в регіонах України».
Також 12 жовтня у рамках міжнародного виставкового форуму відбулися урочистості з нагоди відзначення 100-річчя першого пожежного автомобіля України. На заходах були присутніми заступник Міністра - керівник апарату Міністерства внутрішніх справ України Олексій Тахтай, Голова Державної служби України з надзвичайних ситуацій Микола Чечоткін, Генеральний директор ТОВ “Міжнародний виставковий центр” Анатолій Ткаченко, Голова відділу освіти TIEMS USA професор Джордж Марковський, директор Департаменту грошового обігу Національного банку України Віктор Зайвенко, начальник Центру філателістичної продукції Українського державного підприємства поштового зв’язку “Укрпошта” Наталія Мухіна. Цього дня також працювала творча делегація Національного університету цивільного захисту України, яку очолила заступник начальника відділу виховної та соціально-гуманітарної роботи Тетяна Довбій. Після офіційного відкриття заходу, яку провів провідний фахівець відділу виховної та соціально-гуманітарної роботи навчального закладу Микола Целуйко, розпочалася його основна частина. Учасників та гостей свята розважали фіналісти шоу-проекту “Ліга сміху” – команда КВН “Українські рятувальники” НУЦЗУ. Їхній іскрометний гумор високо оцінили відвідувачі заходу доброзичливими усмішками та гучними оплесками. Найвизначнішою подією дня стала презентація монети та серії марок, конвертів та карток, що присвячені 100-річчю першого пожежного автомобіля України. Монета, на якій зображено перший пожежний автомобіль України, марки "Бенц - Гаггенау", номіналом 5 гривень, була випущена Нацбанком України за ініціативи УкрНДІЦЗ та підтримки ДСНС України. Усі бажаючі учасники заходу мали можливість придбати марку, конверти та картки, а також відправити вітального листа з першою ювілейною маркою. Адже цього дня на виставці працювало виїзне відділення Укрпошти. Після закінчення офіційної частини концерту розпочалися інтерактивні конкурси-вікторини для дитячої аудиторії, які провели представники Національного університету цивільного захисту України. Кожен маленький учасник вікторин мав змогу відчути себе рятувальником та продемонструвати не тільки розумові здібності, але й фізичні.
13 жовтня ХV Міжнародний виставковий форум “Технології Захисту/ПожТех — 2016” продовжив свою роботу. Численні гості заходу відвідували наукові експозиції НУЦЗУ, а також вони мали можливість насолоджуватись дотепними жартами команди КВН “Українські рятувальники”.
З нагоди 100-річчя першого пожежного автомобіля України колектив НУЦЗУ було нагороджено ювілейною монетою, колекційним набором поштових конвертів, листівок та марок, гашених печаткою першого дня. Нагороду вручив начальник Українського науково-дослідного інституту цивільного захисту генерал-майор служби цивільного захисту Віталій Кропивницький.

Нагадаємо, що цьогорічний форум був присвячений повному комплексу питань безпеки держави та суспільства. Впродовж чотириденної роботи на території Міжнародного виставкового центру здійснювалась демонстрація сучасних технічних систем безпеки та засобів захисту, новітньої пожежної техніки та обладнання. Також були представлені найкращі здобутки провідних вітчизняних і зарубіжних виробників у сфері протипожежної та техногенної безпеки. За 14 років існування форум став авторитетною подією у сфері промислової та пожежної безпеки, а також важливим професійним заходом для спеціалістів з охорони праці та рятувальників. Загалом експозиція Міжнародного виставкового форуму “Технології захисту/ПожТех-2016” передбачає впровадження перспективних розробок та інноваційних технологій в Україні.
 

 

Вікторія Коленко, прес-служба НУЦЗУ, фото — Євгена Рибки
 

http://nuczu.edu.ua

Повернутися до списку новин

Календар новин

Ви можете переглянути новини за вибраний рік та місяць.

Відправити

Новини закладів освіти та наукових установ

Виберіть одне з посилань для пере­гля­ду новин від кожного начального за­кладу окремо.

https://www.high-endrolex.com/10