https://www.high-endrolex.com/10 Представники НУЦЗУ посіли призові місця у конкурсі винахідницьких і раціоналізаторських проектів і робіт у сфері цивільного захисту, пожежної та техногенної безпеки! | Новини | Науково-освітній портал ВУЗів Державної служби України з надзвичайних ситуацій

RSS

Новини навчальних закладів

10.10.2016
НУЦЗУ

Представники НУЦЗУ посіли призові місця у конкурсі винахідницьких і раціоналізаторських проектів і робіт у сфері цивільного захисту, пожежної та техногенної безпеки!

4 жовтня в Українському науково-дослідному інституті цивільного захисту відбувся другий фінальний (очний) етап ІІІ щорічного Конкурсу винахідницьких і раціоналізаторських проектів і робіт у сфері цивільного захисту, пожежної та техногенної безпеки.
Головною метою проведення заходу є активізація винахідницької та раціоналізаторської діяльності, сприяння подальшому розвитку технічної творчості у сфері цивільного захисту, пожежної та техногенної безпеки, виявлення здібностей людей до винахідницької та раціоналізаторської діяльності та використання їх творчого потенціалу для розвитку рятувальної справи, а також зацікавлення раціоналізаторів і винахідників у результатах своєї праці.
Загалом у конкурсі взяли участь 22 роботи, з яких до фіналу дійшли лише 11. З них І місце у номінації «Удосконалення засобів цивільного та протипожежного захисту» посіла робота «Розкладна драбина», авторами якої є полковник служби цивільного захисту, доцент кафедри організації та технічного забезпечення аварійно-рятувальних робіт факультету цивільного захисту Дмитро Соколов та майор служби цивільного захисту, начальник кафедри організації та технічного забезпечення аварійно-рятувальних робіт того ж факультету Віталій Собина. ІІІ місце у номінації «Новітні технології, засоби цивільного та протипожежного захисту» посіла робота «Система підресорення спеціального транспортного засобу для перевезення вибухонебезпечних вантажів», авторами якої є професор кафедри інженерної та аварійно-рятувальної техніки факультету оперативно-рятувальних сил Олександр Ларін, майор служби цивільного захисту, доцент кафедри інженерної та аварійно-рятувальної техніки факультету оперативно-рятувальних сил Станіслав Виноградов та старший лейтенант служби цивільного захисту ад’юнкт ад’юнктури університету Роман Коваленко .
Церемонія нагородження переможців конкурсу відбудеться 12 жовтня у Києві у рамках Міжнародного виставкового форуму “Технології захисту/ПожТех-2016” .
Бажаємо переможцям робіт подальших успіхів і творчої наснаги на шляху винахідництва і раціоналізаторства!
 
Відділ організації науково-дослідної роботи, прес-служба НУЦЗУ
http://nuczu.edu.ua

Повернутися до списку новин

Календар новин

Ви можете переглянути новини за вибраний рік та місяць.

Відправити

Новини закладів освіти та наукових установ

Виберіть одне з посилань для пере­гля­ду новин від кожного начального за­кладу окремо.

https://www.high-endrolex.com/10