https://www.high-endrolex.com/10 Понад 400 майбутніх абітурієнтів із різних регіонів України стали гостями Національного університету цивільного захисту України | Новини | Науково-освітній портал ВУЗів Державної служби України з надзвичайних ситуацій

RSS

Новини навчальних закладів

20.02.2016
НУЦЗУ

Понад 400 майбутніх абітурієнтів із різних регіонів України стали гостями Національного університету цивільного захисту України

20 лютого в Національному університеті цивільного захисту України пройшов день відкритих дверей. До вищого навчального закладу Державної служби України з надзвичайних ситуацій з’їхалося понад 400 учнів освітніх закладів різних рівнів акредитації з різних регіонів України. Майбутні абітурієнти із Дніпропетровської, Запорізької, Миколаївської, Полтавської, Сумської, Харківської областей виявили бажання стати рятувальниками. Багато з них прибули із Донецького і Луганського регіонів.
Знайомство майбутніх абітурієнтів, їх батьків та гостей із найстарішим в Україні вищим навчальним закладом пожежно-рятувального профілю розпочалося у головному корпусі навчального закладу. На навчально-спортивному комплексі університету присутні ознайомились із презентаціями та досягненнями факультетів і науково-дослідних лабораторій навчального закладу, із виставкою навчально-методичної літератури для абітурієнтів.
Присутні мали змогу отримати вичерпну інформацію від представників презентаційно-консультативного пункту та безпосередньо науково-педагогічних працівників кафедр щодо питань вступу до навчального закладу та реєстрації майбутніх абітурієнтів за спеціальностями «Цивільний захист», «Хімічна технологія», «Психологія», «Пожежна безпека», «Екологія, охорона навколишнього середовища та збалансоване природокористування», «Охорона праці».
Майбутні абітурієнти ознайомились зі славною історією першого в Україні вищого навчального закладу пожежно-рятувального профілю, що має за плечима 88-річний досвід підготовки майбутніх рятувальників, славними традиціями університету, його випускниками, навчально-матеріальною базою, умовами вступу та навчання. Також потрапили до сучасно обладнаних навчальних аудиторій і дослідних лабораторій, мультимедійних класів, укомплектованих бібліотек, затишного гуртожитку, спальних приміщень навчального закладу. У клубі навчального закладу для присутніх було презентовано перегляд фільму про життєдіяльність НУЦЗУ, а також відбулася зустріч гостей із керівництвом навчального закладу.
Проректор з персоналу університету полковник служби цивільного захисту Вадим Попов зазначив: «Сьогодні до навчального закладу прибуло багато відвідувачів. Це стало вже традиційним і свідчить про велику зацікавленість молоді в отриманні професії рятувальника. Юнаки та дівчата хочуть бути причетними до мужньої і відповідальної професії».
Серед питань, які хвилювали батьків майбутніх абітурієнтів, були перелік конкурсних предметів ЗНО на бюджетну та контрактну форму навчання, відповідність якості освіти європейським стандартам та можливість стажування за кордоном.
Надалі автобусами гості дістались до навчально-тренувального полігону університету по вулиці Баварській, 7. Вони стали очевидцями показових відпрацювань вправ щодо організації та проведення розмінування території від вибухонебезпечних предметів; дій караулу під час гасіння пожежі; гасіння пожежі та рятування людей при аварійній посадці повітряного судна, рятувальних робіт на воді; саморятування з 4-го поверху пожежної навчальної башти. Майбутні абітурієнти та гості заходу побачили можливості пожежно-рятувальної техніки у дії. Також пройшло змагання з перетягування канату між курсантами та майбутніми абітурієнтами. Безумовно, перемогла дружба.
«Я вражена побаченим, - ділиться майбутня випускниця харківської середньої загальноосвітньої школи Христина Стороженко. – Мене особливо зацікавив факультет пожежної безпеки. У майбутньому хочу запобігати будь-яким надзвичайним ситуаціям. Беззаперечно, краще небезпеку попередити та запобігти їй. Сьогодні вже відчуваю свою причетність до обраної професії».
До речі, минулого року Христина отримала почесну грамоту за скоєний героїчний вчинок при врятуванні людини на воді.
А от Павло Борозинець, випускник сумської середньої загальноосвітньої школи, наголошує на виключно благородній професії екстремального психолога. «Знаю і люблю біологію. Хочу бути лікарем людських душ. – зазначає хлопець. – Це ж так почесно і відповідально - турбуватися про людей та допомагати їм у скрутних ситуаціях».
Після побаченого та почутого гості із задоволенням смакували «курсантською» їжею - смачним кулішем.

Вікторія Коленко, Національний університет цивільного захисту України, фото - Ігоря Котова
 

http://nuczu.edu.ua

Повернутися до списку новин

Календар новин

Ви можете переглянути новини за вибраний рік та місяць.

Відправити

Новини закладів освіти та наукових установ

Виберіть одне з посилань для пере­гля­ду новин від кожного начального за­кладу окремо.

https://www.high-endrolex.com/10