https://www.high-endrolex.com/10 Дослідження якості довкілля як практична складова навчання майбутніх екологів НУЦЗУ | Новини | Науково-освітній портал ВУЗів Державної служби України з надзвичайних ситуацій

RSS

Новини навчальних закладів

30.05.2014
НУЦЗУ

Дослідження якості довкілля як практична складова навчання майбутніх екологів НУЦЗУ

Студенти 3-го курсу факультету техногенно-екологічної безпеки Національного університету цивільного захисту України, які навчаються за напрямом «Екологія, охорона навколишнього середовища та збалансоване природокористування», на черговому лабораторному занятті з нормативної дисципліни «Моніторинг довкілля» визначили особливості класичних методів аналізу на прикладі титриметричного методу. Разом з доцентом кафедри охорони праці та техногенно-екологічної безпеки Лобойченко В.М. майбутні фахівці обговорили важливі показники води, що визначають її якість. Кожен студент особисто дослідив якість окремого зразка природної води за параметром загальної жорсткості та безпосередньо визначив відповідність проаналізованого зразка води вимогам, що висуваються до поверхневих вод.

Титриметрія є дуже розповсюдженим методом дослідження довкілля в профільних закладах та екологічних лабораторіях, практичні навички та теоретичні знання щодо якого є важливим компонентом якісної освіти кожного фахівця-еколога. Загальна жорсткість є одним з визначальних показників якості питної та природної води. Її вміст регламентується низкою нормативних документів.

Набуті практичні вміння та теоретичні знання підвищили освітній рівень студентів при здобутті освітньо-кваліфікаційного рівня «бакалавр» за напрямом «Екологія, охорона навколишнього середовища та збалансоване природокористування» та розширили їх світогляд.

 

 

 

Кафедра охорони праці та техногенно-екологічної безпеки, прес-служба НУЦЗУ

http://nuczu.edu.ua

Повернутися до списку новин

Календар новин

Ви можете переглянути новини за вибраний рік та місяць.

Відправити

Новини закладів освіти та наукових установ

Виберіть одне з посилань для пере­гля­ду новин від кожного начального за­кладу окремо.

https://www.high-endrolex.com/10