https://www.high-endrolex.com/10 Майбутні екологи НУЦЗУ пройшли ландшафтно-екологічну практику на навчально-тренувальному полігоні в урочищі Фігурівка | Новини | Науково-освітній портал ВУЗів Державної служби України з надзвичайних ситуацій

RSS

Новини навчальних закладів

26.05.2014
НУЦЗУ

Майбутні екологи НУЦЗУ пройшли ландшафтно-екологічну практику на навчально-тренувальному полігоні в урочищі Фігурівка

18-24 травня на навчально-тренувальному полігоні Національного університету цивільного захисту України, що в урочищі Фігурівка, майбутні екологи навчального закладу пройшли ландшафтно-екологічну практику відповідно до наказу МНС України від 01.12.2003 р. № 461, навчального плану підготовки фахівців освітньо-кваліфікаційного рівня «бакалавр» за напрямом підготовки «Екологія, охорона навколишнього середовища та збалансоване природокористування», наказу ректора НУЦЗУ № 29 від 31.03.2014 р.

18 курсантів та студентів 2-го курсу факультету техногенно-екологічної безпеки університету, які навчаються  за напрямом підготовки «Екологія, охорона навколишнього середовища та збалансоване природокористування», протягом тижня набували практичних навичок щодо підготовки приладу ПАБ-2А до роботи та орієнтування на місцевості, причому контрольний норматив усіма був виконаний на «відмінно», проводили реальні метеорологічні спостереження з виконанням відповідних письмових практичних розрахунків із застосуванням анемометру, гігрометру, барометру, термометрів, оцінювали радіаційний стан території дослідження за допомогою дозиметру МКСУ, вчились визначати на території дослідження структуру біологічного різноманіття рослинності з застосуванням рамок Раменського та довідників, виконували практичні розрахунки щодо реального хімічного складу річки Сіверський Донець, оцінювали стан грунтів території дослідження, у тому числі - на відповідних глибинах за допомогою батометру, а також брали участь у проведенні заняття з само гасіння: два студенти практично виконували норматив..

Керування навчальною практикою здійснював доцент кафедри охорони праці та техногенно-екологічної безпеки університету навчального закладу Сергій Артем’єв.

До проведення занять було залучено також завідувача кафедри охорони праці та техногенно-екологічної безпеки Олександра Васюкова, доцентів кафедри Євгенію Вариводу, Ольгу Рибалову О.В., викладача кафедри Марину Сарапіну.

Після закінчення практики студенти звітували про виконання програми та індивідуального завдання у вигляді подання письмових звітів, підписаних і оцінених безпосередньо керівником практики та викладачами, які проводили заняття.

24 травня майбутні екологи захищали свої звіти. За висновками комісії, усі отримали відмінні оцінки.

Студенти-хлопці під час проведення навчальної практики виконували у повному обсязі всі елементи розпорядку дня, які були визначено для курсантів університету, мешкали у курсантській казармі, харчувалися разом із дівчатами у польовій їдальні за нормами курсантського пайку, набували навички стройової підготовки та стройового вишколу, що вкрай будуть їм необхідні під час навчання на військовій кафедрі, співали гімн університету на стройовому плацу під час проведення ранкового розводу, харчувались з котелків, як і курсанти університету. Окрім цього, вони брали участь у спортивних заходах табірного збору. Так, було проведено дві товариські гри з футболу зі збірними офіцерів табірного збору (командою полковника Семківа О.М. 0:9 та командою курсових офіцерів 1:2), грали у волейбол з курсантськими підрозділами, брали участь у кросі на 1000 м, де показали достатньо непогані у порівнянні з курсантами результати, відвідали польову лазню, плавали у річці Сіверський Донець.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Кафедра охорони праці та техногенно-екологічної безпеки, Вікторія Коленко, прес-служба НУЦЗУ

http://nuczu.edu.ua

Повернутися до списку новин

Календар новин

Ви можете переглянути новини за вибраний рік та місяць.

Відправити

Новини закладів освіти та наукових установ

Виберіть одне з посилань для пере­гля­ду новин від кожного начального за­кладу окремо.

https://www.high-endrolex.com/10