https://www.high-endrolex.com/10 Курсант Ярмоленко до приїзду лікарів надав першу медичну допомогу безпритульному | Новини | Науково-освітній портал ВУЗів Державної служби України з надзвичайних ситуацій

RSS

Новини навчальних закладів

21.02.2012
НУЦЗУ

Курсант Ярмоленко до приїзду лікарів надав першу медичну допомогу безпритульному

П’ятикурсники факультетів пожежної безпеки та оперативно-рятувальних сил Національного університету цивільного захисту України продовжують чергувати у пунктах обігріву, надаючи посильну допомогу безхатченкам. Так, 20 лютого заступив на свою зміну Олексій Ярмоленко. Чергування проходило як завжди: підтримувався температурний режим у наметі за допомогою буржуйки, харчувалися безпритульні. Вранці до намету зайшов молодий чоловік, років 35-40. Посмакувавши гарячим чаєм, він уже зібрався йти. Але раптом чоловікові стало зле: стався напад епілепсії. З роту пішла піна, почались судоми… Викликавши «швидку», Олексій не розгубився і почав надавати першу медичну допомогу. Разом із однокурсником Ярославом Шияном вони поклали чоловіка на лавку та, тримаючи ноги й руки, зробив усі необхідні медичні заходи до приїзду карети швидкої допомоги. «Чергування у наметах – говорить курсант Ярмоленко, - є справжньою школою підготовки майбутніх рятувальників. Виживання у складних погодних та побутових умовах, вміння надати першу медичну, а нерідко й психологічну допомогу – реальні випробування для кожного з нас. Такі надзвичайні ситуації можуть виникнути у нашій подальшій службовій діяльності, а ми вже будемо до цього готові».

Пункти обігріву, де позмінно через кожні шість годин чергують курсанти НУЦЗУ функціонують на перехресті вулиць Кірова і Ш. Руставелі та біля станції метро «Героїв Праці» і діятимуть до особливого розпорядження МНС України.
 

Вікторія Коленко, прес-служба НУЦЗУ

http://nuczu.edu.ua

Повернутися до списку новин

Календар новин

Ви можете переглянути новини за вибраний рік та місяць.

Відправити

Новини закладів освіти та наукових установ

Виберіть одне з посилань для пере­гля­ду новин від кожного начального за­кладу окремо.

https://www.high-endrolex.com/10