https://www.high-endrolex.com/10 У рамках соціальної акції «Абітурієнт 2012» науково-педагогічні працівники НУЦЗУ проводять заняття з безпеки життєдіяльності | Новини | Науково-освітній портал ВУЗів Державної служби України з надзвичайних ситуацій

RSS

Новини навчальних закладів

17.02.2012
НУЦЗУ

У рамках соціальної акції «Абітурієнт 2012» науково-педагогічні працівники НУЦЗУ проводять заняття з безпеки життєдіяльності

16 лютого науково-педагогічні працівники кафедри піротехнічної та спеціальної підготовки і навчально-методичного відділу Національного університету цивільного захисту України у рамках соціальної акції «Абітурієнт 2012» провели заняття з безпеки життєдіяльності для школярів Солоницівського колегіуму № 1 Харківської області Дергачівського району.
Як поводити себе при викритті вибухонебезпечних предметів, чи потрібно купляти піротехнічні засоби та як ними правильно користуватись, як поводити себе під час вибуху хімічно небезпечних речовин - як убезпечити себе та своїх рідних і близьких під час виникнення таких надзвичайних ситуацій? На ці та інші питання дали вичерпні відповіді, а також наочно продемонстрували фахівці університету. Школярі змогли не тільки засвоїти пізнавальний матеріал з безпеки життєдіяльності при виявленні невідомих предметів, покупці піротехнічних засобів, наслідках і діях у випадку вибуху хімічно небезпечних речовин, але й побачити на власні очі «шкоду паління» на іонізуючому очисникові повітря, надягти загальновійськовий захисний комбінезон, фільтруючий костюм. Таке ноу-хау як іонізуючий очисник повітря належить розроблювачам університету – науково-педагогічним працівникам кафедри піротехнічної та спеціальної підготовки. Майже три роки цей корисний винахід попереджає про небезпеку й шкоду здоров'ю усіх завзятих курців. Прилад сам запалює сигарету, нібито хтось закурив, «викурює» її, після чого на скляних стінках винаходу залишаються крапельки нікотину точнісінько так, як вони осідають у легенях курців.
Також при проведенні просвітницько-виховного заходу фахівці НУЦЗУ ознайомили із життєдіяльністю навчального закладу, умовами вступу та навчання.

Вікторія Коленко, прес-служба НУЦЗУ

 

http://nuczu.edu.ua

Повернутися до списку новин

Календар новин

Ви можете переглянути новини за вибраний рік та місяць.

Відправити

Новини закладів освіти та наукових установ

Виберіть одне з посилань для пере­гля­ду новин від кожного начального за­кладу окремо.

https://www.high-endrolex.com/10