https://www.high-endrolex.com/10 Рятувальник – моє покликання | Новини | Науково-освітній портал ВУЗів Державної служби України з надзвичайних ситуацій

RSS

Новини навчальних закладів

16.02.2012
НУЦЗУ

Рятувальник – моє покликання

4 лютого о 18 годині 07 хвилин на пункт зв’язку 45-ї СДПЧ Первомайського РВ Головного управління надійшло повідомлення про те, що на ділянці автошляху Мерефа – Павлоград трапилася дорожньо-транспортна пригода, внаслідок якої зіткнулося дві вантажівки, одна з яких зайнялася. Водій останньої, залишався у кабіні: він сильно травмував нижні кінцівки. Так сталося, що першокурсник факультету пожежної безпеки Національного університету цивільного захисту України Юрій Чернець, перебуваючи у звільненні, разом із батьками прямував на автомобілі батька додому саме тим автошляхом. Мимоволі родина Чернеців стала очевидцем трагедії. Побачивши полум’я, курсант Чернець не розгубився, він почав гасити пожежу за допомогою первинних засобів пожежегасіння. Після прибуття пожежного підрозділу м. Первомайська на місце події майбутній рятувальник став активним учасником гасіння пожежі, також допомагав у прокладанні рукавної лінії та наданні допомоги постраждалим. Одночасно із пожежними прибула карета швидкої допомоги. Постраждалому водієві після того, як його витягнули із кабіни вантажівки, була надана кваліфікована медична допомога.


«Можна сказати, - говорить першокурсник університету, - що така надзвичайна подія стала моїм першим бойовим хрещенням. Роздумувати було ніколи. Тому діяв швидко. А ще – не міг підвести своїх колег. Я ж був у формі. Ця подія ще раз довела, що обрана професія – це моє покликання».
За проявлені мужність, рішучість та самовідданість рятувальній справі під час ліквідації пожежі курсант 1-го курсу факультету пожежної безпеки Юрій Чернець був захочений керівництвом. Але найбільша оцінка діям майбутнього рятувальника - слова вдячності пересічних громадян.
Вікторія Коленко, прес-служба НУЦЗУ


 

http://nuczu.edu.ua

Повернутися до списку новин

Календар новин

Ви можете переглянути новини за вибраний рік та місяць.

Відправити

Новини закладів освіти та наукових установ

Виберіть одне з посилань для пере­гля­ду новин від кожного начального за­кладу окремо.

https://www.high-endrolex.com/10