https://www.high-endrolex.com/10 У Києві психологи НУЦЗУ завершили цикл спеціалізованих тренінгів, присвячених проблематиці психологічної безпеки персоналу різних міністерств та відомств України, який буде залучатися до проведення Євро-2012 в Україні. | Новини | Науково-освітній портал ВУЗів Державної служби України з надзвичайних ситуацій

RSS

Новини навчальних закладів

20.02.2012
НУЦЗУ

У Києві психологи НУЦЗУ завершили цикл спеціалізованих тренінгів, присвячених проблематиці психологічної безпеки персоналу різних міністерств та відомств України, який буде залучатися до проведення Євро-2012 в Україні.

 Її ініціаторами та втілювачами у життя стали начальник науково-дослідної лабораторії екстремальної та кризової психології підполковник служби цивільного захисту  Лєбєдєва С.Ю. та старший науковий співробітник капітан служби цивільного захисту  Поляков І.О. Найвідповідальніший тренінг  пройшов у Києві. Саме у  столиці держави  відбудеться фінальна гра Євро-2012. Тому,  на базі Головного територіального управління МНС України у місті Києві був проведений соціально-психологічний тренінг «Психологія та безпека Євро-2012», участь у якому взяли практичні психологи із МНС: представники Міністерства надзвичайних ситуацій, представники із областей, які входять до центральної позаштатної мобільної групи екстренної психологічної допомоги (м.Київ та Київська область, м.Житомир, м.Чернігів, м.Черкаси, м.Кіровоград, м.Рівне, м.Кременчук Полтавської області); практичні психологи МВС: представники Міністерства внутрішніх справ, ГУ МВС у м.Києві та Київській області, підрозділ міліції особливого призначення «Беркут» при ГУ МВС України в Київській області, психологічна служба управління виховної роботи Головного управління внутрішніх військ МВС України, відділення виховної роботи військових частин 3030 та 3027 внутрішніх військ МВС, Державна служба охорони при МВС, психологи-волонтери громадських формувань. Усього у цьому тренінгу прийняли участь 30 представників даних служб.
 Основна мета тренінгу «Психологія та безпека Евро-2012»  -  визначення ролі та місця психологів МНС та психологів МВС під час підготовки та проведення Евро-2012. Під час проведення тренінгу тренери звертали  увагу на доцільність  внесення  пропозицій керівництву щодо включення основних функцій психологів до нормативно-правової бази відповідних Міністерств. Структурно тренінг «Психологія та безпека Евро-2012» включив у себе наступні модулі: міжкультуральна комунікація під час проведення спортивно-масових заходів, розробка алгоритму взаємодії психологів силових структур та екстремальних психологів, виявлення та попередження ризиків, які можуть виникнути на різних етапах переміщення вболівальників на території України, визначення виникнення можливих ризиків кожної окремої футбольної гри на території України, дії психологів при виникненні надзвичайної ситуації. Тренінг «Психологія та безпека Евро-2012» розрахований на 2 робочих дні. По його завершенню учасники отримали відповідні свідоцтва.
Нагадуємо, що фахівці науково-дослідної лабораторії екстремальної та кризової психології НУЦЗУ розпочали впроваджувати тренінг «Психологія та безпека Євро-2012» у лютому 2011 року в Академії внутрішніх військ МВС України міста Харкова. Далі, у березні та квітні минулого року  соціально-психологічний тренінг успішно пройшов апробацію у приймаючих містах -  Донецьку та у Львові. Цей тренінг отримав високу оцінку з боку його учасників.  Усього пройшли тренінгову програму більш 100   українських психологів.  
Наша довідка: З 2006 року в науково-дослідній лабораторії екстремальної та кризової психології існує «Книга відгуків та побажань». За 6 років роботи психологів-науковців НУЦЗУ проведено більш 30 тренінгів із різноманітного напрямку та призначення. Учасники тренінгів в Книзі відгуків у вільній формі залишають свої враження від співпраці із тренерами. Ось запис, зроблений психологами МВС України, після тренінгу «Психологія та безпека Евро - 2012» у Києві, 16 лютого 2012 року: «…Огромное спасибо организаторам тренинга и отдельно Лебедевой Светлане Юрьевне за то, что смогла вдохновить нас на трудную, ответственную, но такую важную работу – организация и принятие участие в Евро-2012. Мы почувствовали, что объединение психологов МВД и МЧС позволит выполнить поставленные задачи более успешно! Спасибо!...»
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Прес-служба НУЦЗУ
http://nuczu.edu.ua

Повернутися до списку новин

Календар новин

Ви можете переглянути новини за вибраний рік та місяць.

Відправити

Новини закладів освіти та наукових установ

Виберіть одне з посилань для пере­гля­ду новин від кожного начального за­кладу окремо.

https://www.high-endrolex.com/10