https://www.high-endrolex.com/10 ”Зробимо життя безпечним”. Під таким гаслом 7 жовтня у центрі Харкова пройдуть тематичні заходи щодо безпеки | Новини | Науково-освітній портал ВУЗів Державної служби України з надзвичайних ситуацій

RSS

Новини навчальних закладів

04.10.2011
НУЦЗУ

”Зробимо життя безпечним”. Під таким гаслом 7 жовтня у центрі Харкова пройдуть тематичні заходи щодо безпеки

За два тижні до початку осінніх шкільних канікул, коли проблема безпечного дозвілля дітей стає особливо актуальною, в першій столиці  пройде День безпеки.  Разом із рятувальниками до пропаганди знань безпечного способу життя  залучаться небайдужі харків’яни.  Під час Акції  курсанти та викладачі НУЦЗУ застерігатимуть  дітей від небезпечних забав із піротехнічними засобами, вибухонебезпечними предметами, жахливих наслідків вогняної стихії, які є результатом, за статистикою у частих випадках, людської недбалості.
В ході Акції школярі  дізнаються багато цікавого про діяльність пожежно-рятувальної служби МНС, про навчання і гарт майбутніх рятувальників у провідному вищому навчальному закладі систему МНС, працівники якого постійно дбають про безпеку життя мешканців  першої столиці і не тільки.  Відчути непросту атмосферу цієї благородної професії школярам допоможе  відеокліп ”Професія - рятувальник”. На облаштованому майданчику «Перша долікарська допомога»  присутні ознайомляться із правилами надання допомоги при термічних опіках у випадку виникнення пожежі, у разі ураження блискавкою чи електричним струмом, переломах кінцівок, ушкодження хребта та інших травмах. Працівники університету проведуть  з учнями бліц-опитування щодо знань правил безпеки життєдіяльності, різноманітні тематичні конкурси ”Про безпеку власну дбай – правила корисні знай”. А під час конкурсу ”Спритний рятувальник” і діти, і дорослі  спробують  швидко та вправно одягнути спорядження бійців МНС. Уроки від викладачів та курсантів НУЦЗУ будуть і змістовними, і повчальними, і цікавими.  Учасники Акції дізнаються багато нового та корисного для себе.
Практика проведення просвітницьких заходів у школах Харківщини надала можливість рятувальникам НУЦЗУ упевнитись у тому, що дітей дуже приваблює пожежно-рятувальника техніка. 7 жовтня виключенням не стане. Під час Акції буде задіяна бойова пожежно-рятувальна техніка, різноманітне спеціальне обладнання, яке знаходиться на озброєнні навчальної пожежно-рятувальної частини університету, кафедр та підрозділів вишу. Начальник НПРЧ разом із курсантами  розповідатимуть учасникам заходу про свою роботу, про ті тривожні виклики, на які доводиться виїжджати та надавати допомогу людям. Рятувальники  роз’яснять  дітям правила користування вогнегасником і розкажуть, у яких випадках його застосовувати. 7 жовтня  багато цікавого очікує на відвідувачів відкритого уроку у саду Шевченка.
Працівники Національного університету цивільного захисту України упевнені, що у спосіб пропаганди правил безпечної поведінки, об’єднавши спільно свої зусилля із освітянами, дітьми, батьками,  громадськістю та ЗМІ, можна сподіватись на подальше
запобігання дитячим трагедіям.
Лариса Кошеварова
Національний університет цивільного захисту України
 
http://nuczu.edu.ua

Повернутися до списку новин

Календар новин

Ви можете переглянути новини за вибраний рік та місяць.

Відправити

Новини закладів освіти та наукових установ

Виберіть одне з посилань для пере­гля­ду новин від кожного начального за­кладу окремо.

https://www.high-endrolex.com/10