https://www.high-endrolex.com/10 Форум «Громадське життя Харківщини за 20 років незалежності» | Новини | Науково-освітній портал ВУЗів Державної служби України з надзвичайних ситуацій

RSS

Новини навчальних закладів

28.09.2011
НУЦЗУ

Форум «Громадське життя Харківщини за 20 років незалежності»

28 вересня 2011 року слухачі магістратури управління на чолі з начальником кафедри наглядово-профілактичної діяльності капітаном служби цивільного захисту Островерх Ольгою Олександрівною взяли участь у роботі секції «Забезпечення правопорядку на Харківщині: досвід 20 років незалежності», яка проходила у рамках Форуму «Громадське життя Харківщини за 20 років незалежності». Засідання секції відбулося у Харківському національному університеті внутрішніх справ.

 На пленарному засіданні з доповідями виступили: 
Ректор Харківського національного університету внутрішніх справ, доктор юридичних наук, професор, академік Національної академії правових наук України, генерал-полковник міліції – Бандурка Олександр Маркович.
Перший заступник Голови Комітету Верховної Ради України з питань правової політики – Гусаров Сергій Миколайович.
Міністр внутрішніх справ України в 2001-2003 роках - Смирнов Юрій Олександрович.
Начальник Головного управління з питань внутрішньої політики та взаємодії з правоохоронними органами – Цвіра Микола Іванович 

Під час форуму обговорювались такі питання:

  1. Конституційний лад України: забезпечення прав і свобод людини і громадянина й громадського порядку.
  2. Питання взаємодії правоохоронних органів і населення Харківщини.
  3. Підготовка кадрів для правоохоронної діяльності: основні аспекти та перспективи розвитку.
  4. Регіональні програми профілактики та протидії злочинності: становлення, функціонування, шляхи удосконалення.
  5. Роль і місце науки Харківщини в правоохоронній діяльності та в забезпеченні прав і свобод людини і громадянина.
 
 
 
Учасники секції відзначили, що завдання забезпечення правопорядку за роки незалежності завжди перебувало в центрі уваги як вищих органів державної влади, так і місцевих органів державного управління і місцевого самоврядування. Про це свідчить низка прийнятих Верховною Радою України законів із відповідних питань, насамперед, Законів України «Про міліцію», «Про прокуратуру», нова редакція Кримінального кодексу України тощо. Питань правоохоронної діяльності стосувався ряд указів Президента України, постанов Кабінету Міністрів України. Основним змістом правотворчої діяльності у зазначеному напрямку було забезпечення охорони прав і свобод людини, підняття правоохоронної діяльності до рівня світових стандартів, заміна каральної практики партнерськими стосунками з населенням.
У Харківській області постійно діють комплексні програми профілактики правопорушень.  На цей час правоохоронні органи Харківської області у тісній взаємодії з іншими органами державного управління та місцевого самоврядування нарощують зусилля з протидії злочинності, ведуть активну підготовку до забезпечення охорони   громадського порядку та безпеки під час проведення в Харкові матчів чемпіонату Європи з футболу. 
Враховуючи викладене, учасники секції зазначили, що ситуація, що склалася сьогодні, вимагає подальшого реформування правоохоронної системи на основі максимального залучення наукового потенціалу країни до вдосконалення концепції реформ, прогнозування їх розвитку та розробки заходів із протидії можливим негативним явищам.
 
http://nuczu.edu.ua

Повернутися до списку новин

Календар новин

Ви можете переглянути новини за вибраний рік та місяць.

Відправити

Новини закладів освіти та наукових установ

Виберіть одне з посилань для пере­гля­ду новин від кожного начального за­кладу окремо.

https://www.high-endrolex.com/10