https://www.high-endrolex.com/10 У Всеукраїнському велодні у Харкові взяли участь офіцери НУЦЗУ | Новини | Науково-освітній портал ВУЗів Державної служби України з надзвичайних ситуацій

RSS

Новини навчальних закладів

30.05.2011
НУЦЗУ

У Всеукраїнському велодні у Харкові взяли участь офіцери НУЦЗУ

«Щорічний велопарад збирає тисячі прихильників двоколісного транспорту», - говорить Сергій Пономаренко, провідний фахівець сектора мобілізаційної підготовки Національного університету цивільного захисту України. - У такий спосіб  завзяті духом спортсмени пропагують здорове і активне  життя, а також демонструють альтернативу міському авто, створення цивілізованих умов для велосипедистів в містах України».  
З кожним роком все більше учасників  залучається до акції. Учасники велодня виступають за безпеку та взаємоповагу на автомагістралях, створення велошляхів і вело-парків в громадських місцях.
 У суботу велодень вже традиційно пройшов травневими днями у 20-ти  великих містах України. У Харкові зранку колони велосипедистів формувалися у кожному районі міста і у супроводі  правоохоронців вирушали на площу Свободи. Проїзд автотранспорту магістралями першої столиці зупинявся. Майже весь суботній день головними учасниками дорожнього руху були велосипедисти віком від чотирьох до дев’яноста років. Після урочистого мітингу на площі Свобода учасники Велодня у складі тематичних колон провели пробіг від пам'ятника  козаку Харько до стадіону «Динамо», де бажаючі змогли взяти участь у різних конкурсах, змаганнях, виставках. Глядачі і учасники спортивного свята спостерігали за чудернацькими веломобілями, двоповерховим велосипедом і вело танком. «Учасниками також були тематичні колони: колона збірної велосипедистів товариства «Динамо», колона дітей із спортшкіл, колона костюмованих персонажів, - зауважує Олег Лучко, начальник сектора мобілізаційної підготовки НУЦЗУ, підполковник служби цз. – За програмою Велодня  проходили спортігри, конкурси, майстер-класи з вело дисциплін, працював ярмарок. Моя сім’я любить вело туризм. Я беру участь у Велодні разом із сином Дмитром».
Наступною великомасштабною велосипедною акцією стане велопробіг Харків-Бєлгород-Харків. Він відбудеться 22 червня і буде присвячений пробігу 1941-го року, який був перерваний у П'ятихатках звісткою про початок війни.
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Лариса Кошеварова
Національний університет цивільного захисту України
http://nuczu.edu.ua

Повернутися до списку новин

Календар новин

Ви можете переглянути новини за вибраний рік та місяць.

Відправити

Новини закладів освіти та наукових установ

Виберіть одне з посилань для пере­гля­ду новин від кожного начального за­кладу окремо.

https://www.high-endrolex.com/10