https://www.high-endrolex.com/10 Харківська делегація із робочим візитом відвідала МВС Республіки Таджикистан | Новини | Науково-освітній портал ВУЗів Державної служби України з надзвичайних ситуацій

RSS

Новини навчальних закладів

30.05.2011
НУЦЗУ

Харківська делегація із робочим візитом відвідала МВС Республіки Таджикистан

23-27 травня делегація Харківського Національного університету цивільного захисту на запрошення начальника Головного управління державної протипожежної служби МВС Республіки Таджикистан генерал-майора внутрішньої служби Махмадсаіда Карімова перебувала у м. Душанбе із робочим візитом. Очолив українську делегацію проректор з наукової роботи університету полковник служби ЦЗ Володимир Андронов. Метою візиту харків’ян стало ознайомлення з діяльністю підрозділів пожежної охорони Головного управління державної протипожежної служби МВС Республіки Таджикистан та вивчення питання щодо розширення масштабів співробітництва у сфері підготовки професійних кадрів. На сьогодні Національний університет цивільного захисту України акредитував для іноземних громадян такі напрями та спеціальності: «Цивільний захист», «Охорона праці», «Екологія, охорона навколишнього середовища та збалансоване природокористування», «Хімічні технології», «Психологія».
Як зазначив проректор з наукової роботи полковник служби ЦЗ Володимир Андронов, Національний університет цивільного захисту України уже декілька років співпрацює з Головним управлінням державної протипожежної служби МВС Республіки Таджикистан у сфері підготовки професійних кадрів за освітньо-кваліфікаційними рівнями «бакалавр», «спеціаліст» і «магістр» за спеціальністю «Пожежна безпека». На сьогодні в навчальному закладі здобувають вищу освіту за денною формою навчання три співробітника ГУ державної протипожежної служби МВС Республіки Таджикистан. У ході робочих зустрічей, говорить полковник Андронов, було також обговорено питання про збільшення у 2011-2012 навчальному році контингенту іноземних студентів університету з числа таджицьких колег за рахунок набору їх на навчання за новими напрямами та спеціальностями.
У ході візиту також відбулася зустріч харківської делегації із міністром внутрішніх справ Республіки Таджикистан генерал-полковником міліції Абдурахимом Коххоровим, головою Управління з міжнародних квот при міністерстві освіти Республіки Таджикистан, керівництвом Академії МВС Республіки Таджикистан, а також українські колеги відвідали музей МВС Республіки Таджикистан, центр пропаганди засобів пожежної безпеки, СЧ ВДПС № 6 міста Нурека, УДПС міста Душанбе та ГУДПС МВС Республіки Таджикистан.
Міжнародні зв’язки міцніють – міцніє рятувальне братство.



Вікторія Коленко, прес-служба НУЦЗУ.

 

http://nuczu.edu.ua

Повернутися до списку новин

Календар новин

Ви можете переглянути новини за вибраний рік та місяць.

Відправити

Новини закладів освіти та наукових установ

Виберіть одне з посилань для пере­гля­ду новин від кожного начального за­кладу окремо.

https://www.high-endrolex.com/10