https://www.high-endrolex.com/10 Курсанти-рятувальники НУЦЗУ залучаються до великого мистецтва | Новини | Науково-освітній портал ВУЗів Державної служби України з надзвичайних ситуацій

RSS

Новини навчальних закладів

26.05.2011
НУЦЗУ

Курсанти-рятувальники НУЦЗУ залучаються до великого мистецтва

      
 
«Дуже помітно, що харків’яни роблять свій кінофестиваль з любов’ю. Він яскравий і барвистий. Я бачив фільми за участі П'єра Рішара, Жан-Поля Бельмондо, Мілен Демонжо. Вражений талантом цих світових зірок, хоча вони такого віку, як мої дідусі і бабусі. Гарне кіно тому і гарне, що залишається у поколіннях, актуальне завжди. Я людина молода, цікавлюсь кіно, дивлюсь фільми режисерів різних країн, знаю про долі багатьох акторів – і сучасних, і легендарних, знаменитих і не дуже. Я до Харкова приїхав навчатись із  Криму. У нас, в Криму, також проводиться багато мистецьких заходів, фестивалів, конкурсів, концертів. Я, навіть, гадки не мав, що нас, курсантів-рятувальників, запросять на таке велике мистецьке свято, майже кіноподію», - був відвертим у розмові з прес-службою університету курсант 4 курсу факультету пожежної безпеки Артем Корчак.
 
 
Закінчився III Міжнародний фестиваль короткометражних фільмів «Харьковская сирень». 25 травня у приміщенні Харківського Національного академічного театру опери та балету  відбулися урочистості завершення кіноподії міжнародного масштабу.  На урочистій церемонії закриття були присутні відома французька актриса, почесний президент кінофестивалю Мілен Демонжо, Харківський міський голова Геннадій Кернес, член Правління Союзу кінематографістів РФ, голова журі Володимир Фокін - кінорежисер, член Правління Союзу кінематографістів РФ,  народна артистка Росії, член журі фестивалю Алла Сурікова, відомий композитор, член журі Володимир Дашкевич. З кожним разом фестиваль «Харьковская сирень» набирає обертів, стає більшим і масштабнішим, на нього запрошуються всі більш відомі люди. «Знову і знову кажу про те, з яким хвилюванням я повертаюся в моє рідне місто, оскільки кожен з вас знає, що колишніх харків'ян не буває. Доля харківського кінематографу для мене надзвичайно важлива, гостра і болюча тема, я намагаюся, чим можу, сприяти розвитку харківського кінематографа, обіцяю робити це в майбутньому»,- зазначив сьогодні в ході урочистої церемонії відкриття III Міжнародного фестивалю короткометражного кіно голова журі фестивалю, кінорежисер, член Правління Союзу кінематографістів РФ Володимир Фокін.
Від імені всього журі Володимир Фокін завірив, що суддівство було  абсолютно чесним, об'єктивним , справедливим. Аби визнати кінопризерів і домінантів членам журі довелось побачити і обговорити велику кількість картин. 53 картини билися у перегонах в 9 номінаціях.
 
 
 
Глядацька аудиторія із великим захопленням сприймала все, що відбувалось під час урочистої церемонії на сцені ХНАТОБу. «Коли я був у театрі поруч із великими митцями, режисерами, акторами, я відчував  величезне хвилювання від того, що моє, тепер вже рідне місто Харків, я приїхав навчатись до НУЦЗУ із Луганська, стало ареною таких гострих баталій серед кінематографістів шести країн, які взяли участь у цьогорічному фестивалі, за право носити почесний титул переможця та лауреата. Фестиваль набирає силу і все більш переконливо затверджується на кінематографічній карті Європи. Я абсолютно впевнений, що за фестивалем «Харьковская сирень» велике майбутнє. Харків може, і, головне, повинен, стати місцем, де оселиться головний кінофестиваль на Україні, який увійде до когорти фестивалів першого розряду. Харків – дуже креативне, упевнене місто в Україні, а ще тут моя рідна альма-матер. І у нас в університеті теж багато проходить цікавих мистецьких заходів, до яких залучаються курсанти та студенти», - стверджує курсант-рятувальник  4 курсу факультету пожежної безпеки Сергій Мятенко.
 
 
Як повідомляють новини сайту облдержадміністрації, "Гран-прі" фестивалю отримав фільм «Червоний трикутник», В'ячеслав Серкез, (Москва). Також були вручені приз імені Гурченко, який отримав фільм «Шанс», режисер Олександр Фомічов (Київ) та спеціальний приз журі - фільм «Ланчбокс» режисер Lubomir Mihailo Kocka (USA Georgia, Savannah).
 
 
Лариса Кошеварова
Національний університет цивільного захисту України
http://nuczu.edu.ua

Повернутися до списку новин

Календар новин

Ви можете переглянути новини за вибраний рік та місяць.

Відправити

Новини закладів освіти та наукових установ

Виберіть одне з посилань для пере­гля­ду новин від кожного начального за­кладу окремо.

https://www.high-endrolex.com/10