https://www.high-endrolex.com/10 Українські та Польські рятувальники обмінюються досвідом | Новини | Науково-освітній портал ВУЗів Державної служби України з надзвичайних ситуацій

RSS

Новини навчальних закладів

24.05.2011
ЛДУ БЖД

Українські та Польські рятувальники обмінюються досвідом

Протягом тижня Українська делегація у складі курсантів Львівського державного університету безпеки життєдіяльності, Національного університету цивільного захисту та черкаської академії пожежної безпеки під керівництвом доцента, капітана служби цивільного захисту Олега Зачка знайомилась із досвідом діяльності європейської системи захисту населення на прикладі Головної школи пожежної служби Республіки Польща у м. Варшава.
Речник Львівського університету МНС Антон Крук розповів, що завдяки ініціативі нашого навчального закладу щодо співпраці з Головною пожежною школою у Варшаві викладачі та курсанти навчальних закладів здобувають безцінний досвід у Європейських колег. «В минулому році між Львівським та Варшавським навчальними закладами підписано угоду про співпрацю, яка передбачає обмін досвідом з питань підготовки фахівців у галузі безпеки людини, попередження та ліквідація надзвичайних ситуацій», - додав А.Крук.
У складі української делегації також були представники Харківського та Черкаського навчальних закладів. Українські курсанти відвідували заняття провідних польських вчених, а відповідно польські кадети та студенти мали можливість відвідати лекції викладача Львівського державного університету безпеки життєдіяльності Олега Зачка.
«Це перший крок до більш поглибленої співпраці в рамках Болонського процесу, коли обмін студентами та курсантами буде відбуватися на термін цілого семестру», - розповів О.Зачко.
Українські курсанти окрім теоретичних занять ознайомилися з європейським досвідом організації добровільної пожежної охорони на прикладі діючої пожежної частини католицького монастиря поблизу м. Сохачев; відвідали мультимедійний тренінговий центр Школи, взяли участь у практичному занятті по вивченню програмно-моделюючого комплексу «Повінь» та системи оцінки ризиків; відвідали ряд культурно-освітніх заходів.
По закінченні візиту українська сторона отримала сертифікати про участь у проекті, а також обговорено основні напрямки подальшої співпраці. Зокрема, досягнуто домовленості про проходження польськими кадетами дистанційних курсів у середовищі Віртуального Університету.

 


Прес-служба ЛДУ БЖД МНС

http://nuczu.edu.ua

Повернутися до списку новин

Календар новин

Ви можете переглянути новини за вибраний рік та місяць.

Відправити

Новини закладів освіти та наукових установ

Виберіть одне з посилань для пере­гля­ду новин від кожного начального за­кладу окремо.

https://www.high-endrolex.com/10