https://www.high-endrolex.com/10 Майбутні піротехніки МНС набувають професійних навичок | Новини | Науково-освітній портал ВУЗів Державної служби України з надзвичайних ситуацій

RSS

Новини навчальних закладів

10.05.2011
НУЦЗУ

Майбутні піротехніки МНС набувають професійних навичок

Цьогоріч вже втретє курсанти-піротехніки Національного університету цивільного захисту України виїхали на літні збори до Навчального центру  МНС України у селище Ватутіно. Перші кроки щодо отримання курсантами фаху за робітничою професією «піротехнічні роботи» НУЦЗУ почало робити з 1-го вересня 2008 року, коли кафедрою піротехнічної та спеціальної підготовки ( а тоді це була  кафедра організації забезпечення цивільного захисту в надзвичайних ситуаціях) започаткувалась робота із десятьма майбутніми спеціалістами із знешкодження боєприпасів. «Як свідчить досвід, - зауважує начальник кафедри піротехнічної і спеціальної підготовки НУЦЗУ,  полковник служби цивільного захисту Віталій Барбашин, - до ліквідації надзвичайних ситуацій при зіткненні із вибухонебезпечними предметами активно залучаються піротехнічні підрозділи Міністерства оборони та МНС. Саме їм доводиться виконувати бойове завдання щодо очищення території України від вибухонебезпечних предметів. На цей час наша рідна земля «насичена» не тільки «залишками» бойових дій часів Великої Вітчизняної війни, а й має близько 150 арсеналів та баз зберігання вибухонебезпечних предметів. Вочевидь, немає потреби переконувати в актуальності завдання з підготовки спеціалістів зі знешкодження боєприпасів».

 У Ватутінському Навчальному центрі  чекають на майбутніх піротехніків 10 тижнів випробувань, де вони під керівництвом досвідчених фахівців, кожен з яких є учасником бойових дій та має за плечима тисячі розмінувань, навчаться тримати в своїх юних але вже в мужніх руках стихію вогню та хімічного перетворення.

Цьогоріч керує тактико-навчальними зборами першокурсників-піротехніків НУЦЗУ майор служби цивільного захисту Андрій  Бугайов.

 

Лариса Кошеварова

Національний університет цивільного захисту України

Фото – із архіву прес-служби

http://nuczu.edu.ua

Повернутися до списку новин

Календар новин

Ви можете переглянути новини за вибраний рік та місяць.

Відправити

Новини закладів освіти та наукових установ

Виберіть одне з посилань для пере­гля­ду новин від кожного начального за­кладу окремо.

https://www.high-endrolex.com/10